Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Un român vrea să intre în Cartea Recordurilor cu o opincă de peste doi metri

Alexandru Ilinca are 61 de ani, iar toată viaţa a dus mai departe tradiţia familiei - cusutul opincilor. Iar de când a aflat că un meşter din Mioveni a intrat în Cartea Recordurilor cu o lingură uriaşă, îşi doreşte să izbutească şi el acelaşi lucru cu una dintre creaţiile lui - o opincă de peste doi metri lungime.

Trebuie să mă orientez ca să mă odihnesc pentru ziua cealaltă. Şi, uite, mă bag în opinca asta, o folosesc ca sac de dormit”, spune Alexandru Ilinca.

Meşterul din Vâlcea nu s-a îmbogăţit din vânzarea opincilor, care costă cel mult o sută de lei, aşa că nu îşi doreşte să intre în Cartea Recordurilor pentru recompensa financiară.

Ar vedea-o mai mulţi, ar fi recunoscută şi oficial”, adaugă el.

Alexandru Ilinca a fost remarcat, anul trecut, de soţia vicepreşedintelui american Joe Biden, în timpul vizitei acesteia la Muzeul Satului. „Era simpatică! Modestă, s-a fotografiat cu mine”, își amintește Alexandru Ilinca.

Din păcate, în România sunt tot mai puţini opincari. „Nu mai sunt meşteri care să facă opinci, sunt foarte puţini”, spune Anişoara Bălan, muzeograf la Muzeul Olteniei.