Sari la conținut

Vine Boboteaza. Zeci de voluntari muncesc la etichetarea sticlelor pentru aghiasmă

Rând pe rând sacii cu zeci de sticle sunt goliţi pe mesele voluntarilor. Ei trebuie să lipească etichetele cu grijă, pentru că sticlele vor ajunge în casele credicioşilor. Printre cei care dau o mână de ajutor se numără şi Corneliu Diaconu, un tânăr de 25 de ani care de 10 ani este nelipsit la pregătirile pentru cea mai importantă sărbătoare creştinească a începutului de an.

„În timpul anului, în restul zilelor, este timp şi pentru distracţie. Aceste prime trei zile, măcar, sunt specifice şi tradiţionale aici la Constanţa, cu Boboteaza”, spune Corneliu Diaconu.

Cei mai mulţi nu sunt la prima experienţă de acest gen.

„Fac un sac şi ceva pe oră, nu ştiu câte sunt în sac. E o plăcere”, spune o voluntară.

„Cei care vrem contribuim şi noi cu puţinul nostru”, întărește o alta.

Printre voluntari a venit şi Înalt Preasfinţitul Teodosie al Tomisului. El a vorbit cu oamenii şi le-a reamintit că ei contribuie la păstrarea unei tradiţii pornite în 2002.

„Sticlele se aşează lângă Cazino, în forma crucii Sfântului Andrei şi de acolo vor fi distribuite după sfinţirea apei în ziua de Bobotează”, a explicat Preasfințitul Teodosie.

Pe 6 ianuarie sunt aşteptate mii de persoane, de aici şi numărul mare de sticle etichetate. Mai mult decât atât, reprezentanţii Arhiepiscopiei vor merge şi prin judeţ pentru a împărţi aghiasma.

„Anul acesta în ajunul Bobotezei vom merge şi la Dunăre, la Hârşova, la cererea credincioşilor”, a anunțat IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Anul trecut peste 10.000 de credincioşi s-au înghesuit pe faleza din faţa Cazinoului pentru a lua sticle cu aghiasmă.

Umplerea sticlelor va incepe luni.