Sari la conținut

Vino să-l asculți pe Philippe Spiegel, cel mai valoros bariton al orchestrei vieneze

Baritonul care va oferi profunzimea sonoră secventelor muzicale pe care le veţi asculta LIVE pe 23 decembrie la Sala Palatului, sub egida IMPERIAL CHRISTMAS GALA 2017, este nonconformistul Philippe Spiegel. Un muzician cu experienţă vastă, în pofida vârstei, un recunoscut interpret solo pe muzică de Bach, de altfel şi cel mai apreciat bariton al orchestrei vieneze de aproape un deceniu.

Aşadar, SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA te va introduce într-un splendid spectacol de Crăciun, o întâmpinare imperială şi luminoasă a Sărbătorilor de iarnă pentru cei dragi, în compania distinsului glas al sopranei Simona Eisinger, caldul vibrato al baritonului Philippe Spiegel, dar şi alături de cel mai tânăr dirijor al orchestrei, Vinicius Kattah (31 de ani)!

Născut în Santiago de Chile, dar crescut în Innsbruck, Spiegel şi-a câştigat experienţa muzicală timpurie ca solist în “Corul de baieţi Wilten”. La vârsta de şaptesprezece ani s-a înscris la Universitatea de Muzică din Viena pentru a studia împreună cu Karlheinz Hanser şi KS Marjana Lipovšek, unde a promovat examenele finale cu distincţie. Mai mult, a urmat cursuri de masterat alături de Christa Ludwig, Thomas Hampson, Michael Schade, Thomas Quasthoff şi Helmut Deutsch.

Printre concursurile la care a câştigat premii se numără Concursul de tineret “Prima la Musica”, competiţia “Gradus ad Parnassum” şi ”Concursul german de cântări” din Berlin.

Pe zona de operă, Philippe Spiegel a construit un larg repertoriu cu roluri de bariton în: Papageno (Die Zauberflöte), Figaro (Der Barbier von Sevilla), Marcello (La Bohème), Masetto (Don Giovanni), Guglielmo (Così fan tutte) precum și Melisso (Alcina lui Händel), Conte Perrucchetto (La fedeltà premiata), Dr. Falke (Die Fledermaus) şi Zoroastro (Händel's Orlando).

În plus, faţă de angajamentele sale pe scena de operă, Philippe Spiegel urmăreşte, de asemenea, o carieră aglomerată ca interpret solo. Apariţiile sale au inclus solo-uri baritonale în Oratorio de Crăciun a lui Bach si Requiem de Mozart.

Invităm cititorii Digi24.ro să petreacă o seară de vis oferită cu inima deschisă de către cei 25 de muzicieni ai orchestrei vieneze!

Bilete, la următoarele preţuri:

Categoria IV – 99 lei

Categoria III – 149 lei

Categoria II – 199 lei

Categoria I – 299 lei

Acestea se găsesc pe: eventim.ro, bilete.ro, iabilet.ro, bilet.ro, myticket.ro, blt.ro, startickets.ro şi salapalatului.ro.

DESPRE SCHOENBRUNN FESTIVAL ORCHESTRA VIENNA

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna orchestră de renume şi la nivel internaţional, transpune muzical era imperială plină de farmec a Vienei, având totodată o tradiţie îndelungată de lucru alături de cântăreţi de operetă şi dansatori de balet.

Fondată în 1997, efectivul instrumental asigură reprezenaţiile la Opera din Viena şi la festivalurile din Salzburg. În plus, orchestra se distinge prin unicitatea sunetului, prezenţa scenică şi aspect vestimentar impecabile. Schoenbrunn Festival Orchestra Vienna este devotată muzicii de curte vieneze, mai ales valsurilor lui Johann Strauss, dar şi lucrărilor muzicale ale geniului Wolfgang Amadeus Mozart., Joseph Haydn sau Franz Schubert .

Concertele desfăşurate de celebra orchestră vieneză au loc în Orangeria Schoenbrunn, un spaţiu artistic unic, cu o bogată istorie muzicală ce s-a transformat în timp într-o renumită locaţie pentru evenimente culturale.

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna realizează turnee şi la nivel internaţional, atât în Europa, cât şi peste ocean, fiind primită cu entuziasm în Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania, Elveţia, Italia, România, Olanda, Spania, Japonia, China, Croaţia şi Rusia.

Fiecare spectacol al lor este special, orchestra cu bucurie luând în considerare şi cererile de muzică individuale, care pot fi personalizate pentru orice eveniment sau ocazie.