Sari la conținut

VIRAL. Un bebeluş încearcă să meargă imediat după ce a fost născut

Imagini cu un bebeluş brazilian care încearcă să meargă imediat după ce a fost născut au devenit virale pe reţelele de socializare, strângând 72 de milioane de vizualizări, scrie independent.co.uk citat de News.ro.

Filmarea - de a cărei autenticitate mulţi chiar s-au îndoiet - a fost încărcată pe Facebook, unde a generat 72 de milioane de vizualizări, peste 1,6 milioane de partajări şi 339.000 de reacţii.

Copilul a fost născut în Brazilia, iar în videoclip apare ţinut de moasă, care spune: ”Dumnezeule, fata merge. Vai de mine!”. O altă persoană aflată în încăpere spune: ”Aşteaptă, lasă-mă să filmez”.

Moaşa explică faptul că încerca să îi facă o baie nou-născut, dar bebeluşul tot încerca să se ridice şi să meargă.

Nu se știe cine sunt părinţii fetei şi nici în ce spital a fost născută, însă după uniforma asistentei pare să fie vorba despre spitalul Santa Cruz, aflat în statul Rio Grande do Sul.

În mod normal, copiii încep să meargă de la vârsta de aproximativ 12 luni şi nu înainte de a sta şi de a-şi putea ţine capul.

În ciuda emoției generate de acest videoclip, explicația e cât se poate de simplă: nou-născutul brazilian dovedește că este sănătos și are ceea ce se numește un „reflex primitiv”, care se manifestă imediat după naştere: chiar dacă nu îşi pot susţine greutatea corpului, nou-născuții, dacă sunt susţinuți, în momentul în care ating cu picioarele o suprafaţă, vor încerca să pună un picior în faţa celuilalt. Este un reflex care se verifică imediat după naștere, în cadrul rutinei pentru stabilirea scorului Apgar, care li se acordă nou-născuților și care reflectă starea de sănătate a bebelușilor. Scorul maxim este 10.