Sari la conținut

Vladimir Putin l-a sunat pe Elton John și, de data asta, nu a fost o farsă, informează Kremlinul

 

 Foto: Agerpres

În sfârșit, au vorbit”, a afirmat acesta, într-o aluzie la farsa făcută, săptămâna trecută, de doi umoriști ruși, în urma căreia sir Elton John a fost convins că șeful statului rus l-a contactat telefonic pentru a fixa o întâlnire și a aborda problemele minorității gay din Rusia.

 

Thank-you to President Vladimir Putin for reaching out and speaking via telephone with me today. I look to forward to meeting with you face-to-face to discuss LGBT equality in Russia. @president_vladimir_putin @ejaf #lgbt #lgbtrights #ShareTheLove

A photo posted by Elton John (@eltonjohn) onSep 14, 2015 at 8:11am PDT

 

El a relatat pe contul său de Instagram despre această convorbire și i-a mulțumit președintelui rus pentru că i-a oferit posibilitatea unui viitor dialog despre drepturile minorității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) în Rusia. La scurt timp după aceea, Kremlinul a dezmințit existența unei asemenea conversații telefonice.

Impresionat de cele întâmplate, liderul de la Kremlin l-a îndemnat pe celebrul muzician să nu se supere pe cei doi umoriști, care „sunt inofensivi”, „ceea ce nu justifică însă” gluma lor, a relatat Peskov pentru Ria Novosti.

Mai mult, purtătorul de cuvânt a afirmat, într-o declarație pentru presa rusă, că le recomandă celor doi umoriști să-i prezinte scuze lui Elton John, care este „un interpret respectat și iubit” în Rusia. „Cred că nu au procedat bine”, a comentat el.

Pe aceeași temă