Voluntari români în țări din lumea a treia

Data publicării:
voluntarii


Mircea Serediuc sau „Tzury", cum îi spun prietenii, a renunţat la un job în IT pentru că a vrut să afle cum este să te dedici ajutorării unor oameni aflaţi în nevoie. Aşa a descoperit voluntariatul şi a trecut prin experienţe pe trei continente - Africa, Asia şi America.

Să pleci şase luni de acasă, să îţi dai demisia, să laşi acasă prietenă, părinţi, toate lucrurile pe care le-ai construit şi să o iei de la zero, nu este un lucru chiar uşor”, spune Mircea Serediuc.

Din fiecare loc a învăţat câte ceva. „În Indonezia am învăţat să fiu calm şi să mă respect pe mine prin simplul fapt că ei fiind musulmani, la ora 00:30, dacă începea să cânte imamul, ei se duceau la rugat. Era obligatoriu”, povestește Mircea Serediuc.

În Kenya, a lucrat într-un ONG care ajuta femeile din zonă, în Indonezia a predat limba engleză, iar în Mexic, Mircea a promovat România.

Un alt curajos este Alexandru Lăcătuș, medic rezident. A petrecut trei săptămâni în Tanzania, vreme în care, alături de alţi medici, a acordat asistenţă medicală localnicilor.

În ansamblu, este o zonă săracă. Satul în care am fost, pot să spun că este o zonă destul de aridă din punct de vedere al climei. Zona în care am stat noi, baza misionară, practic, avea locuinţe pentru familiile locale”, precizează Alexandru Lăcătuş.

Ambii tineri şi-au finanţat misiunile din sponsorizări. Când şi-au povestit experienţele, au mărturisit că voluntariatul i-a maturizat şi îi sfătuiesc şi pe alţii să încerce asemenea proiecte. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri