Sari la conținut
News Alert

Vremea rea îi obligă pe hotelierii de la mare să ţină preţurile la un nivel scăzut până la 1 iulie

 

Vremea urâtă din ultima perioadă, dar şi încasările mai scăzute din această lună i-a determinat pe hotelieri să menţină tarifele cel puţin până la 1 iulie.

Peste 6.000 de turişti au cumpărat sejururi de şase nopţi, cu mic dejun inclus, pentru care au plătit între 159 de lei la un hotel de o stea şi 469 la un hotel de cinci stele. Chiar dacă programul Litoralul pentru toţi a fost prelungit până în 22 iunie, hotelierii şi agenţii de turism spun că încasările au fost sub aşteptări şi mai slabe faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Operatorii din turism se aşteaptă însă să îşi recupereze paguba în lunile iulie şi august când, spun ei, au rezervări făcute în avans care le vor umple hotelurile de turişti.

Vremea de la începutul verii le-a stricat socotelile proprietarilor de hoteluri de pe litoralul românesc. Vremea capricioasă şi weekend-urile reci au redus la jumătate numărul turiştilor care au mers la mare până acum, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Furtunile au distrus plajele şi terasele, iar puţinii turişti au fost obligaţi să-şi petreacă vacanţa în camerele de hotel.

Pe aceeași temă