Sari la conținut

WikiHow a cerut scuze publice pentru o imagine cu Barack Obama, Beyonce şi Jay Z

Reprezentanţii WikiHow au cerut scuze publice pentru publicarea unei imagini în care fostul preşedinte american Barack Obama şi artiştii Beyonce şi Jay Z sunt prezentaţi sub forma unor persoane caucaziene, o eroare despre care editorii site-ului au spus că sunt ”dezgustaţi şi ruşinaţi”, informează bbc.co.uk citat de News.ro.

Wh-logo

Imaginea, publicată în articolul ”How to Become a Congressman”, a fost o ilustraţie după o fotografie cu Barack Obama, Beyonce şi Jay Z, surprinşi la un eveniment de strângere de fonduri care a avut loc în 2012, în New York. Fostului preşedinte american şi cuplului de artişti le-a fost schimbată culoarea pielii, aceştia părând caucazieni.

gh

Foto: Twitter

Reprezentanţii WikiHow au precizat că imaginea nu ar fi trebuit să apară niciodată pe site.

”În câteva minute de la primul mesaj publicat pe Twitter, un voluntar a eliminat imaginea. Apoi am început o anchetă pentru a afla cum a ajuns pe WikiHow. Am aflat că imaginea a fost realizată în urmă cu trei ani de o echipă de ilustratori – o persoană desenează, alta colorează. Cel care a desenat i-a trimist coloristului o schiţă în alb şi negru. Coloristul nu a realizat că în imagine erau Obama şi Beyonce. Nu credem că artistul a colorat personajele greşit în mod intenţionat. Însă, acest lucru nu scuză faptul că am publicat o imagine îngrozitoare pe WikiHow. Vorbim cu ilustratorii noştri pentru a preveni astfel de erori şi pentru a încuraja diversitatea, mai ales când este vorba despre persoane influente”, au transmis reprezentanţii WikiHow, într-o serie de mesaje publicate pe Twitter.

WikiHow reprezintă o comunitate online care oferă sfaturi în legătură cu realizarea unor obiective şi utilizează adesea ilustraţii pentru a prezenta fiecare etapă. 

Pe aceeași temă