Zboruri de agrement și salturi cu parașuta la Festivalul Hangarida de la Iași

Data publicării:
salt parasuta iasi

Dan a împlinit de curând 30 de ani. Ca să marcheze schimbarea prefixului într-un mod de neuitat, soţia sa i-a dăruit un salt cu paraşuta.

„E un pic de emoţie, deoarece am un pic de frică de înalţime, dar sper să fie bine, să mă descurc. Cred că cea mai mare problemă va fi în momentul desprinderii din avion, după aceea cred că lucrurile intră într-un anumit normal şi începi să te înveţi cu ce se întâmplă cu tine şi totul e ok”, a spus Dan Amariei.

Pentru că nu are experienţă, Dan a sărit în tandem cu un instructor. A trebuit să urmeze însă câteva reguli.

„Asta este poziția în care trebuie să stai în cădere liberă. Nu apăsa pe vârfuri, ramâi cu picioarele așa. O să ne dăm o dată peste cap”, a explicat Cristinel Popescu, instructor de parașutism.

Senzaţiile tari oferite de căderea în gol nu fi egalate de nimic, spun amatorii de salturi.

„Emoţiile m-au cuprins când am sărit, după aceea a fost mai uşor. Până când s-a deschis paraşuta a fost o senzaţie unică”, a spus participantul.

Paraşutismul este însă un sport destul de costisitor. Un salt cu costă, în mod normal, aproape 200 de euro. Organizatorii au lăsat însă la preţ aproape 60 de euro, în acest week-end. Distracţie s-a găsit însă şi pentru cei care au vrut să rămînă la sol.

„Trei zile de evenimente pline de teatru, concerte, salturi cu paraşuta şi zboruri”, a spus Alexandra Maftei, organizator.

Următoarea ediţie a festivalului va avea loc la Iaşi la mijlocul lunii august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri