Sari la conținut

Zboruri ieftine la început de an

Cine are planuri de călătorie în primele două luni ale anului găseşte bilete de avion şi de trei ori mai ieftine. De exemplu, un zbor dus-întors spre Londra, cu o companie low-cost, la finalul lunii ianuarie-începutul lunii februarie costă doar 50 de euro. Aproape cât unul spre Roma şi ceva mai mult decât unul spre Milano.

Şi agenţiile de turism scad preţurile în această perioadă.

În perioada ianuarie-februarie costul unui pachet scade între 25 şi 40%. Vin aceste reduceri, aceste discounturi foarte bune pentru a încuraja turiştii să meargă şi în lunile ianuarie şi februarie când sunt uşor sub-bugetaţi”, spune Ciprian Enea, consultant în turism.

Preţuri bune sunt şi pentru destinaţiile noi pe care companiile aeriene le introduc din acest an.

Din martie avioanele unei companii low-cost vor zbura de pe aeroportul Otopeni şi către Florenţa, iar preţul unui bilet de avion luat din timp este de doar 50 de euro.

O altă companie introduce de anul acesta zboruri din Capitală spre Pescara, Stockholm şi Heraklion. Curse noi vor pleca şi de pe aeroporturile din ţară. De exemplu, din martie, Constanţa va avea un zbor spre Milano, iar Bacău spre Liverpool.

Şi aeroportul din Iaşi va avea pe listă noi destinaţii. Dupa zborul către Treviso introdus luna trecută, avioanele unei companii low-cost vor decola anul acesta și către alte două noi destinații: de la finalul lui martie către Bergamo, in Italia, iar din iulie și spre Londra.

Nici Clujul nu rămâne mai prejos. „Vom avea din martie Bari, în Italia, şi Koln, în Germania. Estimăm o creştere de trafic, în 2015, de cel puţin 10%”, spune David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj.

Destinaţii noi şi-au făcut loc şi în ofertele agenţiilor de turism, printre ele Evia, în Grecia şi Costa Blanca, în Spania.