Sari la conținut

Zilele Bucureştiului. Proiecţii 3D pe faţada Parlamentului

În această seară, în Piaţa Constituţiei va avea loc evenimentul iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, organizat de Primăria Municipiului București.

Șase echipe de artiști au fost desemnate câștigătoare în urma Open Call-ului destinat comunității internaționale de artiști video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România).

Acestea vor realiza show-uri a câte 4 minute și 30 de secunde pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire, și anume, pe fațada Palatului Parlamentului.

Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest este următorul: „Elementele” – pământ, aer, apă, foc – elemente primordiale ale căror impus generativ vor transforma fațada Palatului Parlamentului, impresionând printr-un gigantic spectacol de sunet, lumină și culoare. Fațada clădirii va fi personalizată și reinterpretată printr-o imagine 3D complexă ce animă prin forme și culoare suprafața clădirii de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Anul acesta, în cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusă o nouă secțiune, StillMapp – Picture Competition, adresată cetățenilor români în dorința de a sprijini artiștii autohtoni și de a încuraja aportul acestora la cultura locală.

StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate în această seară pe fațada Palatului Parlamentului, marele câștigător primind un premiu în valoare de 1000 de euro.


Dacă surprindeţi imagini din Piaţa Constituţiei sau dacă aveţi fotografii şi imagini video de la Zilele Bucureştiului, vă rugăm să le trimiteţi către postul nostru de televiziune pe contul nostru de Facebook sau pe mail redactie@digi24.ro