Zilele cetății Alba Iulia. Turiștii au participat la lecții de luptă cu sabia și licitații de sclavi

Data publicării:
zilele cetatii alba iulia

Meşteşugarii au adus în Cetatea Alba Carolina creaţii realizate cu multă migală, de la instrumente muzicale la obiecte vestimentare.

Acesta se numește talv. Este făcut dintr-un bostan crescut cu prelungire mai lungă și se folosește la tras vinul din butoi și eu l-am făcut și să cânte”, spune Toader Buvnea, meșter din Râmnicu Vâlcea.

Copiii au primit lecţii de luptă de la cavalerii medievali.

„Fain! Îmi place mult și nu-i greu”, a spus unul dintre copii.

Turiştii au fost mulţumiţi de ce au găsit, chiar dacă unii şi-ar fi dorit veşminte adaptate zilelor noastre.

„Am încercat un brâu, dar e un brâu arhaic, pentru că am căutat un brâu care să aibă și loc pentru cărți de credit”, glumește un turist din București.

Atracţia zilei a fost târgul de sclavi, unde vizitatorii au putut să cumpere războinici pricepuţi, cum ar fi o tânără arcaşă.

„Uite cât e de frumoasă, e tare carnea pe ea... Cine dă un leu? Guvernatorul... Cine dă doi... Acolo 2 lei. 25 de lei dă domnul cu aparat... 25 de lei odatî, de două ori, de trei ori... Adjudecat”, așa a decurs licitația pentru arcașă.

„Având în vedere zilele în care trăim, simt că am nevoie de lecții de arc și asta era principalul motiv pentru care am ales-o, să mă învețe să trag cu arcul”, a spus „cumpărătorul”.

Evenimentele continuă duminică, iar schimbul de gardă şi bătălia dintre daci şi romani sunt două dintre cele mai aşteptate momente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri