Zürich, unul dintre cele mai bogate orașe ale Europei

Data publicării:
elevetia

Zurich este unul dintre oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Dar este prietenos şi cu turiştii.

Chiar de pe aeroport, după aterizare, se poate cumpăra un card cu ajutorul căruia puteţi călători cu diferite mijloace de transport în comun, dar aveţi acces şi la muzee.

Tramvaiele din oraş vă vor duce rapid la diferitele obiective turistice. De pildă, de la Grădina Zoologică sunt doar 14 minute până la cimitirul Fluntern, unde este înmormântat scriitorul irlandez James Joyce. În zona veche a oraşului sunt două biserici cu vitralii pictate de artişti celebri.

Marc Chagall le-a făcut pe cele din biserica Fraumünster iar Sigmar Polke pe cele ale catedralei Grossmünster.

La Zurich găsim şi cel mai mare ceas de faţadă din Europa, pe biserica Sfântul Petru. Şi dacă vorbim despre artă, cea mai mare colecţie de tablouri ale pictorului Munch, din afara Norvegiei, este în muzeul elveţian Kunsthaus din Zurich.

Lacul Zurich şi o plimbare de 90 de minute cu barca, pentru care puteţi folosi acelaşi card ca pentru transportul în comun, promit relaxare pură.

Pentru cumpărături trebuie să ajungeţi în vestul oraşului, acolo unde este Viaductul. Între cele 36 de arcade s-au construit magazine şi restaurante care vă vor încânta cu siguranţă.

Bugetul unei călătorii:

Bilet de avion - 275- 350 euro

Cameră hotel - 50 - 250 euro

Masa pentru două persoane - 25 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri