Expoziția Banksy susținută de Primăria București a fost adăugată de artist pe lista evenimentelor false

Data actualizării: Data publicării:
banksy

Artistul britanic Banksy a adăugat expoziţia susţinută de Primăria Municipiului Bucureşti, la Arcul de Triumf, pe lista evenimentelor false, invitând publicul să le trateze ”în cunoştinţă de cauză”, informează MEDIAFAX.

Pe site-ul artistului apare un mesaj către public, alături de lista evenimentelor în care apare numele Banksy, dar în care acesta nu are niciun fel de implicare.

"Publicul trebuie să știe că a apărut un val de expoziții Banksy care nu sunt realizate de comun acord. Au fost organizate fără cunoștința artistului sau implicarea sa. Vă rugăm să le tratați în consecință", este mesajul de pe site-ul lui Banksy.

Artistul, care a reuşit de-a lungul anilor să îşi păstreze identitatea ascunsă, a reacţionat şi faţă de alte evenimente similare, reproşul principal fiind legat de preţul biletelor. ”Eu nu cer bani oamenilor ca să-mi vadă arta decât dacă instalez un carusel”, spunea artistul într-o discuţie online privind o expoziţie neautorizată.

Majoritatea expoziţiilor făcute cu acordul artistului au avut intrare liberă sau preţuri de până în 4 dolari. Expozițiile la care face referire Banksy au prețuri de intrare cuprinse între 7 și 50 de dolari, iar evenimentele din Cluj-Napoca și București se află pe listă.

Expoziţia "The Art of Banksy" cuprinde peste 50 de tablouri, fotografii, şabloane (stencil-uri), obiecte 3D şi clipuri video realizate după originalele Banksy, și a fost vernisată pe 29 iulie, în interiorul Arcului de Triumf din Bucureşti. Organizatorii expoziţiei sunt Events şi Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic. Expoziţia rămâne deschisă până în 27 octombrie. Biletele costă 35 de lei în timpul săptămânii şi 40 de lei în weekend, iar elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 20 de lei de luni până vineri şi 30 de lei sâmbătă şi duminică.

Expoziţia a fost deschisă prima dată în 2016 la Istanbul, după care a fost itinerată la Paris, Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Toronto, Montreal, Tel Aviv, Berlin. Toate acestea se regăsesc în lista de evenimente false publicată de artist. 

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri