A început Festivalul de la Cannes | Critici dure pentru primul film proiectat

Data actualizării: Data publicării:
monica b

Festivalul de la Cannes a început oficial. Ca în fiecare an, vedele au făcut o adevărată paradă a modei pe covorul roşu. Dacă invitaţii au strălucit, nu acelaşi lucru spun experţii despre primul film proiectat. Pelicula "Fantomele lui Ismael" a fost aspru criticată, în ciuda distribuţiei din care fac parte două dintre cele mai cunoscute actriţe franceze.

Primele impresii, la deschiderea festivalului, au fost la superlativ:

Sunt bucuros că sunt alături de ceilalţi opt membri ai juriului. Sunt entuziasmat, foarte entuziasmat”, a spus Pedro Almodovar, preşedintele juriului de la Cannes.

A 70-a aniversare, este incredibil că sunt aici să celebrez. Cred că este cel mai vechi şi cel mai important festival de film din lume. Celebrează mai ales cineaştii”, a spus Julianne Moore, actriţă.

Sunt entuziasmat, foarte entuziasmat. Este un salt în necunoscut. Avem 19 filme. Este minunat. Sunt foarte fericit”, a adăugat Gabriel Yared, membru al juriului.

Gazdă a ceremoniei de deschidere a fost actriţa italiană Monica Belucci, care a oferit şi un moment incitant pe scenă, alături de coprezentatorul ei.

Festivalul de la Cannes a fost deschis oficial de Lily-Rose Depp, fiica lui Johnny Depp, şi de regizorul iranian Asghar Farhadi, care a câştigat premiul Oscar în acest an, dar care a boicotat gala de la Hollywood din cauza lui Donald Trump.

Primul film proiectat a fost "Fantomele lui Ismael", povestea unui regizor a cărui viaţă este dată peste cap de reapariţia fostei soţii, pe care o credea moartă de 21 de ani. Bărbatul este pus în situaţia de a alege între actuala şi vechea dragoste, în timp ce este ocupat şi cu realizarea unui film. În afară de distribuţie, care le are pe Marion Cottilard şi Charlotte Gainsbourg în rolurile feminine, criticii nu au avut lucruri bune de spus despre această producţie. "Fantomele lui Ismael" este considerat un film greu de urmărit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri