Actriță americană, arestată în timpul unui protest ecologist

Data publicării:
'Snowden' Press Conference - 12th Zurich Film Festival
ZURICH, SWITZERLAND - SEPTEMBER 24: Actress Shailene Woodley attends the 'Snowden' Press Conference during the 12th Zurich Film Festival on September 24, 2016 in Zurich, Switzerland. The Zurich Film Festival 2016 will take place from September 22 until October 2. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

Shailene Woodley, protagonista filmelor din seria „Divergent”, a fost arestată în Dakota de Nord, luni, în timp ce participa la un protest ecologist. Actriţa a transmis în direct pe Facebook momentul arestării sale și a atras atenția că era un protest pașnic și că ea a fost arestată deoarece este o persoană cunoscută și protestul era urmărit de 40.000 de persoane, relatează News.ro.

'Snowden' Press Conference - 12th Zurich Film Festival
Foto: Gulliver/Getty Images

Vedeta americană protesta faţă de proiectul unei conducte de petrol ce ar urma să traverseze patru state americane, despre care reprezentanţii triburilor amerindiene spun că va „desacraliza” un teritoriu sacru şi va distruge mediul înconjurător.

Shailene Woodley a fost arestată în locul în care urmează să înceapă lucrările pentru acel proiect, în timp ce transmitea în direct protestul pe Facebook, la care participau aproximativ 200 de persoane.

În timpul transmisiunii sale de pe Facebook Live, actriţa Shailene Woodley, în vârstă de 24 de ani, spunea că se îndrepta liniştită spre automobilul ei în momentul în care a fost „prinsă de haină” de un poliţist care i-a spus că nu mai are voie să înainteze.

„Aveau puşti uriaşe şi bastoane din cauciuc şi brăţări autoblocante din plastic şi mi-au spus că nu mă vor lăsa să plec”, a adăugat actriţa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Apoi, Shaileine Woodley a fost încătuşată şi despărţită de mulţimea de protestatari.

„Au făcut acest lucru pentru eu sunt cunoscută, pentru că protestul era urmărit de 40.000 de persoane”, a precizat vedeta.

Înregistrarea video a incidentului a devenit virală şi până luni seară generase deja peste 2,4 milioane de vizionări.

Poliţia a precizat că Shailene Woodley s-a aflat printre cele 27 de persoane care au fost arestate şi acuzate de încălcarea unei proprietăţi private şi incitare la violenţă.

Proiectul conductei de petrol Dakota Access a generat proteste uriaşe în societatea americană.

Reprezentanţii triburilor amerindiene au reuşit să oprească demararea proiectului în statul Dakota de Nord, spunând că acea conductă va „desacraliza” un pământ sfânt şi va distruge mediul înconjurător.

Protestul de luni a avut loc în zona în care ar urma să demareze construcţia conductei, la o distanţă de aproximativ 3,2 kilometri de oraşul St. Anthony.

Conducta ar urma să străbată o distanţă de 1.880 de kilometri şi să parcurgă statele americane Iowa, Illinois, Dakota de Nord şi Dakota de Sud.

Energy Transport Partners, compania din spatele proiectului, a spus că această conductă va stimula economiile locale şi reprezintă o metodă de transport a petrolului mai sigură decât transportul rutier şi cel feroviar.

Însă militanţii ecologişti consideră că transportul a circa 570.000 de barili de ţiţei brut pe zi va periclita pânza freatică locală. Reprezentanţii triburilor amerindiene cred, de asemenea, că această conductă va avaria şi o serie de situri istorice. 

Shailene Woodley, vedeta filmelor din seria cinematografică „Divergent” şi interpreta unui rol important în lungmetrajul „Snowden”, s-a alăturat şi în trecut membrilor tribului Sioux din Standing Rock, o localitate din Dakota de Nord, pentru a protesta faţă de proiectul acestei conducte de petrol, care va costa 3,7 miliarde de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri