Galerie Foto Actrița Anne Heche a murit la 53 de ani, după ce a suferit un grav accident de mașină

Data actualizării: Data publicării:
anne heche
Actrița Anne Heche a murit la 53 de ani, după ce a suferit un accident de mașină grav Foto: Profimedia Images

Actrița americană Anne Heche a murit vineri, la 53 de ani, la o săptămână după ce fusese grav rănită într-un accident de mașină. Vestea tristă a fost confirmată de familia ei, care anterior anunțase că va fi deconectată de la aparate, relatează „The Guardian”.

Anne Heche a murit la vârsta de 53 de ani Foto: Profimedia Images
Anne Heche a murit la vârsta de 53 de ani Foto: Profimedia Images

„Am pierdut o lumină strălucitoare, un suflet bun și foarte vesel, o mamă iubitoare și o prietenă loială. Anne ne va lipsi foarte mult, dar ea trăiește mai departe prin fumoșii ei fii, prin munca sa emblematică și prin pasiunea sa de a-și susține cauza. Curajul ei de a rămâne mereu atașată de adevăr, răspândind mesajul ei de iubire și acceptare, va continua să aibă un impact de durată”, se arată în declarația familiei, citată de CNN.

Fiul lui Heche, Homer Laffoon, în vârstă de 20 de ani, a transmis presei o declarație separată: „Eu și fratele meu Atlas ne-am pierdut mama. După șase zile de emoții extreme, am rămas cu o tristețe profundă, fără cuvinte. Sper că mama mea s-a eliberat de durere și începe să exploreze ceea ce îmi place să îmi imaginez ca fiind libertatea ei eternă. În aceste șase zile, mii de prieteni, rude și fani mi-au împărtășit afecțiunea lor. Le sunt recunoscător pentru dragostea lor, la fel și pentru sprijinul tatălui meu, Coley, și al mamei mele vitrege, Alexi, care continuă să fie sprijinul meu în această perioadă. Odihnește-te în pace, mamă, te iubesc, Homer”.

Un accident ciudat

Mulți au sperat că Anne Heche își va reveni totuși, după accidentul pe care l-a avut la 5 august. Aflată la volan, actrița a intrat cu mașina într-o casă din Los Angeles, iar vehiculul și casa au luat foc. Pompierii au spus că actrița era conștientă când au intervenit și că a vorbit cu ei în timp ce au scos-o din mașina carbonizată. Transportată de urgență la spital, Anne Heche și-a pierdut cunoștința la scurt timp după aceea, iar pe 8 august reprezentanții săi au anunțat că actrița se află într-o stare „extrem de critică” și că a intrat în comă. Anne Heche a suferit o leziune cerebrală anoxică severă, care privează creierul de oxigen.

Vineri, ceva mai devreme, familia a transmis o declarație în care spunea că nu se așteaptă să supraviețuiască, că actrița rămâne conectată la aparate și că urmează să se stabilească dacă organele sale pot fi donate, așa cum ea și-ar fi dorit.

Pe de altă parte, poliţia vrea să afle dacă Heche se afla cumva sub influenţa drogurilor în momentul accidentului, deoarece în sângele ei i-au fost găsite narcotice, dar este posibil ca aceste substanțe să provină de la medicamentele care i-au fost administrate în spital.

În luminile rampei

Anne Heche, considerată o actriță foarte inteligentă, s-a remarcat la începutul anilor 1990, jucând dublul rol al unor gemene în serialul „Another World”, dar primul ei rol cu adevărat important a fost cel al iubitei lui Johnny Depp în drama „Donnie Brasco” (1997). În același an a fost distribuită în satira politică „Înscenarea” („Wag the Dog”), în „Vulcanul” și filmul de groază „Știu ce ai făcut vara trecută”.

Anne Heche a ajuns în atenţia tabloidelor în anii 1990 pentru relaţia cu actriţa de comedie Ellen DeGeneres în perioada când DeGeneres a dezvăluit public că este lesbiană.

După ce s-a despărţit de DeGeneres, Heche s-a căsătorit cu cameramanul Coleman Laffoon, de care a divorţat ulterior. A urmat apoi o relaţie de câțiva ani cu actorul James Tupper, coleg de distribuţie în serialul de televiziune „Men in Trees”.

Actrița are doi copii - un băiat de 20 de ani al cărui tată este Coleman Laffoon și un alt băiat, de 13 ani, al cărui tată este James Tupper.

O existență excentrică

În 2001, Anne Heche a publicat o carte de memorii, „Call Me Crazy”, în care a detaliat educația ei turbulentă, fiind cea mai mică dintre cei cinci copii ai unei familii care s-a mutat de 11 ori în timpul copilăriei sale. Când Heche avea 13 ani, tatăl ei a murit de SIDA, boală pe care spune că a contractat-o de la parteneri de același sex. Heche a susținut că tatăl ei a violat-o în mod repetat în copilărie și s-ar fi ales din această cauză cu herpes genital în tinerețe, dar alți membri ai familiei au contestat această afirmație.

La trei luni după moartea tatălui lor, fratele lui Heche, Nathan, a murit într-un accident de mașină, despre care sora sa a susținut că a fost o sinucidere. Heche s-a înstrăinat de mama ei la scurt timp după aceea.

În anul 2000, potrivit relatărilor, Heche ar fi condus până în deșert, apoi a mers pe jos o anumită distanță până la ferma unui străin, unde a cerut să facă un duș și apoi s-a instalat în sufragerie pentru a se uita la un film. Locatarul casei a sunat la șeriful local când a văzut că Heche nu dă semne că ar pleca. Actrița a fost internată pentru scurt timp într-o unitate psihiatrică și a recunoscut că a luat ecstasy.

În cartea sa, Heche spune că a fost „nebună” în primii 31 de ani din viață din cauza abuzurilor pe care susține că le-ar fi suferit din partea tatălui său.

Promovându-și cartea de memorii, Heche a spus că în trecut se retrăgea, ca să se simtă în siguranță, într-un alter ego: sora vitregă a lui Hristos, care intrase în contact cu forme de viață extraterestre.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri