Sari la conținut

An record pentru industria cinematografică

Pentru industria cinematografică, 2016 a fost un an excelent. Unul al recordurilor chiar - nu mai puţin de 723 de filme au fost lansate, cel mai mare număr înregistrat până acum într-un singur an. Evident, şi încasările au fost pe măsură - peste 11 miliarde de dolari.

„Căpitanul America: Război civil" este filmul cu cele mai mari încasări în 2016 - 1,15 miliarde de dolari. Pelicula îi are ca protagonişti pe Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson şi Elizabeth Olsen. Producţia Marvel Studios a fost cel mai aşteptat blockbuster din acest an.

În „Căpitanul America: Război civil", joacă şi un actor român. Este vorba despre Sebastian Stan, în vârstă de 34 de ani, plecat din ţara noastră în 1991. El îl interpretează pe Bucky, cel mai bun prieten al lui Captain America, pe care îl ajută în misiunile sale de a salva lumea.

Locul doi în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări în 2016 este ocupat de o animaţie, „În căutarea lui Dory".

Pelicula a adunat din proiecţii puţin peste un miliard de dolari. Pe poziţia a treia în top se află tot o producţie animată, „Zootropolis", cu încasări de 1 miliard şi 23 de milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unui oraş în care animalele trăiesc paşnic, dar a căruia linişte este dată peste cap de o serie de atacuri, iar făptaşul trebuie găsit de poliţie.

Celebra colecție de povestiri a lui Rudyard Kipling, Cartea Junglei, a avut parte în 2016 de o nouă ecranizare în regia lui Jon Favreau. Se află pe locul patru în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări anul acesta.

Locul 5 este ocupat de „Singuri acasă" în regia lui Yarrow Cheney şi Chris Renaud. Illumination Entertainment și Universal Pictures prezintă într-o comedie savuroasă ce fac animalele de companie după ce stăpânii pleacă de acasă.

Topul este completat de peliculele „Batman vs. Superman: Zorii dreptății”, „Deadpool”, „Animale fantastice şi unde le poţi găsi”, „Brigada sinucigaşilor” şi „Doctor Strange”.

Pe aceeași temă