Sari la conținut

Animația care debutat pe primul loc în box office, devansând „Frumoasa și bestia”

Comedia ”The Boss Baby: Cine-i şef acasă?/ The Boss Baby”, regizată de Tom McGrath, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 49 de milioane de dolari, potrivit cifrelor publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

The Baby Boss”, cel mai recent film al studioului DreamWorks, prezintă aventurile unui bebeluş blond cu ochi albaştri, a cărui voce este asigurată de actorul Alec Baldwin. Bebeluşul, în costum şi cu servietă, face echipă cu fratele lui mai mare în vârstă de şapte ani pentru a opri complotul mişelesc al directorului general al Puppy Co, potrivit cinemagia.ro.

Filmul ”Beauty and the Beast”, cel mai recent remake live action al animaţiei ”Frumoasa şi Bestia”, realizat de studioul Disney, a coborât pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 47,5 milioane de dolari. Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Bestia şi Gaston sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans. Din distribuţia peliculei fac parte şi actori precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci, relatează News.ro.

Remake-ul live-action al filmului ”Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast” conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. În acest film, actorul american Josh Gad intepretează personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans. LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei.

Filmul ”Ghost in the Shell”, o adaptare a filmului animat japonez omonim, lansat în 1995, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 19 milioane de dolari. Acest lungmetraj american o are în rolul principal pe actriţa Scarlett Johansson, care interpretează rolul maiorului Motoko Kusanagi, a cărui misiune constă în distrugerea unei societăţi secrete care controlează spiritele.

Filmul ”Power Rangers” a coborât de pe locul al doilea pe poziţia a patra în box office-ul nord-american cu încasări de 14,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj, produs de studioul Lionsgate, prezintă aventurile unui grup de cinci adolescenţi aparent obişnuiţi care devin peste noapte eroi excepţionali şi trebuie să-şi salveze orăşelul natal şi întreaga planetă de sub ameninţarea unei forţe extraterestre, potrivit cinemagia.ro.

Lungmetrajul ”Kong: Insula Craniilor/ Kong: Skull Island” a coborât pe locul al cincilea cu încasări de 8,8 milioane de dolari. În filmul SF "Kong: Insula Craniilor" producătorii lungmetrajului ”Godzilla” reinventează povestea de început a unuia dintre cei mai puternici monştri din cinematografia mondială - King Kong. Regizat de Jordan Vogt-Roberts, filmul prezintă expediţia pe o insulă virgină din Pacific a unei echipe de savanţi, soldaţi şi exploratori. Departe de tehnologia modernă, aceştia se aventurează pe domeniul sălbatic al marelui Kong, intrând astfel într-o confruntare supremă dintre om şi natură. Pe domeniul uriaşei primate nu există niciun loc sigur pentru omenire, iar echipa trebuie să îşi folosească toate cunoştinţele pentru a supravieţui, potrivit cinemagia.ro.

Lungmetrajul ”Logan”, cel mai recent film din saga ”X-Men”, a coborât pe locul al şaselea cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Acest western post-apocaliptic, un SF de acţiune regizat de James Mangold, cu Hugh Jackman, Patrick Stewart şi Dafne Keen în rolurile principale, oferă spectatorilor un cocktail exploziv de adrenalină, emoţie şi chiar şi o doză de umor. După opt filme în 17 ani, Hugh Jackman a interpretat pentru ultima dată în carieră personajul care i-a consolidat celebritatea, cel al unui mutant păros, puternic, ce deţine o capacitate uluitoare de autoregenerare - Wolverine. Potrivit multor critici de film, ”Logan” este cel mai reuşit film din întreaga serie ”X-Men”. 

Filmul horror cu accente comice ”Get Out”, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,8 milioane de dolari. Acest lungmetraj, regizat de Jordan Peele, reprezintă o privire deloc confortabilă, ba chiar satirică, asupra a ceea ce se poate întâmpla când un afro-american vizitează familia iubitei sale caucaziene, care locuieşte într-o fermă izolată.

Filmul SF ”Viaţă, primele semne/ Life”, cu Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds şi Rebecca Ferguson în rolurile principale, a pierdut patru poziţii şi a coborât pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,6 milioane de dolari de vineri până duminică. ”Life/Viaţa - primele semne” este un terifiant thriller ştiinţifico-fantastic, în care o echipă de oameni de ştiinţă aflaţi la bordul unei staţii orbitale internaţionale trec brusc de la interesul pentru descoperirile ştiinţifice la o spaimă viscerală atunci când descoperă o formă de viaţă care se dezvoltă rapid şi care a cauzat extincţia vieţii pe planeta Marte, iar acum ameninţă atât echipa cât şi însăşi viaţa pe Pământ, potrivit cinemagia.ro.

Comedia de acţiune ”CHIPs: Poliţişti de belea/ CHiPs”, scrisă şi regizată de Dax Shepard, a coborât pe locul al nouălea cu încasări de 4 milioane de dolari de vineri până duminică. Avându-i în rolurile principale pe actorii Adam Brody, Dax Shepard, Jessica McNamee şi Michael Peña, acest film, inspirat din serialul TV omonim din anii 1970, prezintă aventurile prin care trec doi motociclişti care s-au înrolat în patrula de poliţie a autostrăzilor din California.

Filmul ”The Zookeeper's Wife”, regizat de Niki Caro, cu Jessica Chastain şi Daniel Brühl în rolurile principale, a debutat pe poziţia a zecea, cu încasări de 3,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul spune povestea a doi îngrijitori de la Grădina Zoologică din Varşovia, Antonina şi Jan Zabinski, care au ajutate sute de persoane şi animale în timpul invaziei germane din Al Doilea Război Mondial.