Ca-n filme. De Centenar, „Pădurea spânzuraților” la Digi24

Data publicării:
rebe padurea spanzuratilor

Pe 1 decembrie, de la ora 21, Digi24 vă invită la un film eveniment, o producție care vorbește despre drama, dar și despre onoarea de a fi român, în vremuri tulburi ale istoriei. 

În anul 1964, „Pădurea spânzuraților”, capodopera scriitorului Liviu Rebreanu, a devenit capodoperã cinematografică. Pentru regia filmului, Liviu Ciulei a fost recompensat cu premiul de regie la festivalul de la Cannes, un an mai târziu.

Victor Rebengiuc, actor: De la lectura cărții m-a impresionat personajul. Visam să pot să joc personajul acesta. Este un punct de referință în cariera mea „Pădurea Spânzuraților”, în tabloul pe care-l fac eu carierei mele artistice. Și o colaborare  extraordinară cu unul dintre marii regizori ai teatrului și al filmului românesc, domnul Liviu Ciulei. De-asta mi-a și plăcut atât de mult personajul, pentru dilema asta pe care a avut-o și pentru modul în care a ales să iasă din ea. Chiar cu prețul unui sacrificiu. Nu sunt sigur că am ajuns pâna la maximul unde ar fi trebuit să ajung, dar în orice caz, am fost pe drumul ăsta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri