Sari la conținut

Când va fi lansat noul sezon al serialului ”Twin Peaks”

Noul sezon al serialului ”Twin Peaks”, creat şi regizat de David Lynch, ce conţine 18 episoade, va fi difuzat de postul de televiziune HBO în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, începând din 22 mai, informează The Hollywood Reporter citat de News.ro.

twin-peaks

HBO Europe şi Sky Germany sunt companiile de televiziune care au încheiat un acord cu compania de distribuţie CBS Studios International pentru a difuza în Europa noul sezon al serialului ”Twin Peaks”, produs în Statele Unite de postul Showtime.

HBO Europe va transmite acest serial în România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia şi Herţegovina.

Noul sezon din ”Twin Peaks” va fi difuzat în exclusivitate de postul Sky în Germania şi Austria. 

În ambele pieţe, noul sezon al acestui serial-cult, creat de David Lynch şi Mark Frost, va debuta cu un episod de două ore, ce va fi difuzat pe 22 mai.

Atât HBO Europe, cât şi Sky Germany vor difuza şi primele sezoane ale serialului ”Twin Peaks”.

David Nevins, preşedintele postului de televiziune Showtime, a dezvăluit că noul sezon al serialului ”Twin Peaks” va avea 18 episoade.

Noul sezon al show-ului va prezenta o continuare a evenimentelor relatate în primele două sezoane ale serialului, difuzate în anii 1990.

În noua producţie vor apărea mulţi actori care îşi vor relua rolurile interpretate în episoadele originale: Kyle MacLachlan îl va interpreta din nou pe Agentul FBI Dale Cooper, Sheryl Lee pe Laura Palmer, Sherilyn Fenn pe Audrey Horne, Mädchen Amick pe Shelly Johnson, Dana Ashbrook pe Bobby Briggs, Richard Beymer pe Benjamin Horne, Ray Wise pe Leland Palmer.

Catherine E. Coulson, interpreta ”Doamnei cu butucul”, care a murit în 2015 în timpul filmărilor, va apărea la rândul ei în noul sezon, însă în doar câteva scene, care au fost finalizate înainte de decesul artistei.

Regizorul David Lynch va reveni şi el pe micul ecran în rolul Gordon Cole. Singura absenţă notabilă din distribuţia originală va fi aceea a actorului Frank Silva - care l-a interpretat pe Killer Bob -, deoarece artistul a murit în 1995.

Printre noii membri ai distribuţiei serialului se vor afla Jason Leigh, Tim Roth, Monica Bellucci, Michael Cera, Caleb Landry Jones, Amanda Seyfried şi Ashley Judd.

Regizorul David Lynch a ţinut ca în noul sezon din ”Twin Peaks” să joace şi două dintre actriţele cu care a colaborat la unele dintre cele mai cunoscute filme ale sale: Naomi Watts - care a jucat în ”Mulholland Drive” - şi Laura Dern - ”Blue Velvet” şi ”Wild At Heart”.

În cel de-al treilea sezon ”Twin Peaks” vor avea apariţii cameo şi câteva nume sonore din industria muzicală - Trent Reznor, liderul trupei Nine Inch Nails, şi soţia lui, Matiqueen Reznor, cântăreaţa newyorkeză Sharon Van Etten, Eddie Vedder, solistul trupei Pearl Jam, şi Sky Ferreira.

”Twin Peaks” este un serial de televiziune american creat de Mark Frost şi David Lynch, ce prezintă o anchetă realizată de agentul FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan), în urma morţii tinerei Laura Palmer (Sheryl Lee), câştigătoarea unui concurs de frumuseţe, în oraşul fictiv Twin Peaks. Episodul-pilot a fost difuzat pe 8 aprilie 1990 pe postul ABC. Alte şapte episoade au fost produse, iar serialul a continuat cu un al doilea sezon, care a fost difuzat până pe 10 iunie 1991.

Pe măsură ce acţiunea avansează, părţile întunecate ale personajelor, care iniţial păreau inocente, sunt dezvăluite, iar spectatorii descoperă că aceştia duceau vieţi duble. Stilul tulburător şi elementele supranaturale sunt specifice filmelor horror, dar portretizările exagerate şi melodramatice ale unor personaje excentrice, angajate în activităţi bizare, parodiază serialele americane difuzate în timpul zilei. La fel ca întreaga operă a lui David Lynch, serialul ”Twin Peaks” reprezintă o anchetă sinceră asupra moralităţii, presărată cu elemente de umor şi suprarealism.

”Twin Peaks” a devenit unul dintre serialele de top din anii 1990 şi a primit elogii din partea criticilor pe plan internaţional. La câţiva ani după încheierea celui de-al doilea sezon, a devenit o producţie-cult, al cărei titlu a fost menţionat apoi în numeroase show-uri TV, reclame, benzi desenate, jocuri video, filme şi cântece.

Serialul a fost urmat în 1992 de un lungmetraj pentru marile ecrane, ”Twin Peaks: Fire Walk with Me”, care a fost conceput pentru a fi un fel de epilog al show-ului TV.

În 2014, s-a anunţat că ”Twin Peaks” va reveni sub forma unui sezon-limitat, pe postul Showtime, în 2016, însă data lansării a fost amânată pentru 2017. Noul sezon se bazează pe un scenarius scris de David Lynch şi Mark Frost şi a fost regizat de David Lynch. Filmările s-au încheiat în aprilie 2016.

Pe aceeași temă