Celebrități interzise la decernarea premiilor Oscar. „Lista neagră” s-a mărit chiar anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
particioanti la decernarea premiilor oscar ladolby theater
Și în acest an multe celebrități vor putea urmări Oscarurile doar de acasă, din fața televizorului. Foto: Profimedia

Și în acest an multe celebrități vor putea urmări Oscarurile doar de acasă, din fața televizorului. Asta pentru că au primit interdicție să mai participe la cele mai importante gale ale filmului. Motivele sunt grave și au legătură cu discursuri sau comportamente neadecvate. Chiar anul trecut, „lista neagră” a celor interziși s-a mărit, după ce a mai fost adăugat un actor.

Andreea Crăciunescu, jurnalist Digi24: Începând de anul acesta, Will Smith nu mai poate participa la decernarea premiilor Oscar. Are interdicție timp de 10 ani. Sancțiunea vine după ce anul trecut i-a dat o palmă actorului Chris Rock, chiar în timpul galei, pentru că a făcut glume pe seama soției sale. Puteți revedea momentul în materialul video.

O interdicție și mai lungă a primit, însă, actorul din Pretty Woman, Richard Gere. 20 de ani nu a avut voie la Oscaruri din cauza discursul său anti-China de la gala din 1993. În 2013 a revenit și chiar a glumit pe seama interdicției. „Am fost reabilitat. Se pare că dacă stai destul de mult timp, uită că te-au interzis”, spunea actorul american.

Citiți și:
Oscar 2023. La noapte se dau cele mai râvnite premii din cinematografie. Lista nominalizărilor

Mai puțin norocos a fost Carmain Caridi, actorul din „Nașul 2”, care nu a mai putut să revină niciodată la premiile Oscar. Ba chiar este prima persoană exclusă definitiv. Decizia a fost luată în 2004, când a fost prins că distribuia ilegal copii ale filmelor pe care le primea la jurizare, înainte ca acestea să fie lansate.

Și Harvey Weinstein a primit în 2017 interdicție pe viață după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Același motiv i-a oprit accesul la premii și lui Bill Cosby.

Tot o acuzație gravă îl vizează și pe regizorul Roman Polanski. El a fost exclus total din Academie în 2018, pentru că a fost acuzat că a violat o fată de 13 ani.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri