CinemaTePeca. „Celebrul 702”, o bijuterie de film cu o distribuție de nota 10

Data actualizării: Data publicării:
Cristian T. Popescu

Amza Pellea, Radu Beligan, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Florin Piersic vin weekend-ul acesta la CinemaTePeCa, emisiunea readuce pe ecrane colecția de artă a filmului românesc la Digi24.

Sâmbătă, de la ora 21:00, Cristian Tudor Popescu ne dezvăluie poveștile din culisele comediei „Celebrul 702” (1962),  în regia lui Mihai Iacob.

Știți foarte bine că mi se întâmplă foarte rar să laud ceva sau pe cineva. Ei bine, acesta este un film pe care cei mai mulți dintre dumneavoastră nu-l știu, este un film rămas cumva ascuns în istoria cinematografiei românești, este literalmente o bijuterie. Este un scenariu după piesa lui Alexandru Mirodan cu niște perle de umor de cea mai bună calitate. O să vedeți ce însemna umorul atunci când exista, în comparație cu bășcălia groasă, cleioasă, în care ne găsim în clipa de față. Radu Beligan într-un rol excepțional, Ion Finteșteanu, Nicolae Gădescu, Sanda Toma... impecabili! Nu ratați acest film de sâmbătă”, a transmis Cristian Tudor Popescu telespectatorilor. 

Celebrul 702” spune o poveste din țara imaginară Alergica, despre o bandă de gangsteri care a dat lovitura și aruncă vina asupra unui condamnat la moarte, Kid. Chiar înainte de a fi executat, Kid scapă ca prin minune de scaunul electric. Avocatul său îl convinge să-și scrie memoriile și astfel să mai câștige ceva timp, pentru ca apoi să cedeze drepturile de publicare editurii Books & Books.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzată la Digi24 în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00. Gazda cinefililor este istoricul și criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești sunt la Digi24, în fiecare weekend, la o calitate deosebită și într-o prezentare savuroasă, purtând semnătura lui Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri