Sari la conținut
News Alert

Claudia Cardinale, pe afișul Festivalului de Film de la Cannes

O fotografie ce o prezintă pe actriţa italiană Claudia Cardinale în timp ce dansează pe un fundal de un roşu vibrant, realizată în 1959, reprezintă afişul oficial al celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat, miercuri, organizatorii evenimentului.

Afis Festivalul Film Cannes

„Plină de bucurie, libertate şi îndrăzneală, la fel cum Claudia Cardinale dansează în fotografia de pe afişul său oficial, cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de la Cannes (17-28 mai) promite să fie celebrare într-un roşu pasional şi un galben strălucitor”, au declarat organizatorii festivalului de pe Croazetă, potrivit News.ro.

Ei au descris-o pe Claudia Cardinale ca pe „o actriţă aventuroasă, o femeie independentă şi o activistă socială”, care întruchipează mai bine decât oricine altcineva spiritul festivalului.

Afişul oficial al evenimentului a fost prezentat, miercuri, pe contul de Twitter al municipalităţii din Cannes.

”Pe parcursul celor 12 zile de festival, spiritul de deschidere şi de acceptare se va manifesta pe Croazetă - aşa cum se întâmplă în fiecare an - cu filme din lumea întreagă care îndrăznesc să privească dincolo de oglindă, să fie mândre de realizările lor şi să vorbească cu fermitate despre chestiuni presante”, au transmis organizatorii Festivalului de la Cannes, a cărui selecţie oficială va fi anunţată pe 13 aprilie.

Claudia Cardinale s-a declarat onorată şi mândră să apară pe afişul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes şi a lăudat alegerea acelei fotografii, „care reprezintă însăşi imaginea Festivalului, un eveniment care iluminează absolut tot în jur”.

”Acea imagine cu o secvenţă de dans pe un acoperiş din Roma datează din 1959. Nimeni nu-și mai amintește numele fotografului. Și eu l-am uitat. Dar, această fotografie îmi aminteşte de originile mele şi de vremea când nici măcar nu visam că voi urca pe treptele din faţa celui mai faimos cinematograf din lume. La mulţi ani, Cannes!”, a spus legendara actriţă italiană.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar. Actriţa italiană Monica Bellucci a fost desemnată gazda ceremoniilor oficiale de la Cannes.