Sari la conținut

Designerul Donna Karan învinuiește victimele agresiunilor sexuale: Prin felul în care se îmbracă, femeile „o cer”

Creatoarea de modă Donna Karan a declarat în urmă cu două zile că femeile, prin felul în care se îmbracă, „invită” la hărţuire sexuală şi i-a numit pe soţii Weinstein „oameni minunaţi”. Luni, ea a revenit asupra celor afirmate şi şi-a cerut scuze, relatează News.ro.

Donna Karan creatoare de moda

Foto: Guliver/Getty Images

Duminică, Donna Karan a participat la Cinemoi Fashion Film Awards în Hollywood, unde, pe covorul roşu a afirmat că problema (cazul în care este implicat producătorul de film) este mult mai mare decât persoana lui. „Weinstein este privit ca un simbol”.

„Cum ne prezentăm ca femei? Ce cerem? O cerem prin felul în care sunt prezentate senzualitatea şi sexualitatea? Ne uităm la tot, astăzi, la cum se îmbracă femeile şi ce cer ele prin felul în care se prezintă. Ce cer? Probleme”, a spus ea.

Luni, ea a revenit cu un comunicat în care îşi cere scuze pentru comentariile făcute şi în care susţine că declaraţiile au fost scoase din context.

„Pe covorul roşu am făcut o declaraţie care nu reprezintă felul în care simt sau gândesc. Mi-am petrecut viaţa apărând femeile. Viaţa mea a fost dedicată vestimentaţiei femeilor şi promovării egalităţii de gen. Afirmaţiile mele au fost scoase din context şi nu reprezintă ceea ce simt legat de situaţia în care este implicat Harvey Weinstein. Sunt de părere că hărţuirea sexuală nu este acceptabilă şi este o problemă care trebuie comunicată indiferent de persoana implicată. Îmi cer iertare celor pe care i-am jignit şi tuturor celor care au fost la un moment dat victime”, a transmis Donna Karan.

Pe aceeași temă