Dezvăluiri MI6 despre „James Bond”: Q este, în realitate, o femeie

Data actualizării: Data publicării:
CAROUSEL

Echivalentul real al cunoscutului personaj Q din filmele seriei „James Bond” este o femeie, a dezvăluit directorul MI6, Serviciul britanic pentru informaţii externe, citat de BBC.

CAROUSEL
Sursă foto: www.007.com

Alex Younger, directorul Secret Intelligence Service, a făcut această dezvăluire pentru a le încuraja pe femeile britanice să se înroleze în acest serviciu al spionajului britanic.

El a spus că în societatea actuală există stereotipul că spionii din MI6 se îmbracă elegant, însă agenţia britanică doreşte să recruteze persoane din toate mediile sociale.

Personajul Q din seria „James Bond”, un expert în tehnologie, a fost interpretat întotdeauna de un bărbat în filmele cu agentul 007.

Invitat să susţină un scurt discurs la gala Women in IT Awards, ce a avut loc miercuri seară, Alex Younger, a spus: „Adevăratul Q din viaţa reală aşteaptă cu nerăbdare să vă cunoască, iar eu sunt încântat să vă anunţ că adevăratul Q este o femeie”.

Directorul MI6 a spus că una dintre priorităţile sale constă în a angaja oameni talentaţi. „Însă trebuie să încetăm cu stereotipurile şi să vedem lucrurile dincolo de franciza Bond”, a adăugat el.

El a recunoscut că spionul fictiv din MI6 este minunat în anumite privinţe, deaorece „acest lucru îi face pe inamicii noştri să creadă că există un spion MI6 după fiecare tufiş şi că instituţia noastră e de 10.000 de ori mai mare decât este în realitate”.

Alex Younger consideră însă că acest personaj generează şi un stereotip în privinţa „unui anumit tip de persoane care se înrolează în MI6 - cum ar fi falsul concept că ei trebuie să se îmbrace elegant şi să studieze la Oxford”.

”Pentru mine, acest stereotip stă în calea unui lucru pe care eu îl consider foarte important - trebuie să ne adresăm fiecărei comunităţi din Marea Britanie şi să ne asigurăm că vom angaja acei oameni care sunt cei mai buni, indiferent de mediile sociale din care provin”, a adăugat el.

Q este un personaj fictiv din seriile literară şi cinematografică „James Bond”. Q vine de la „Quartermaster” şi reprezintă mai degrabă un titlu decât iniţiala unui nume. În universul francizei „James Bond”, Q este directorul diviziei de cercetare şi dezvoltare tehnologică din cadrul Serviciului Secret Britanic.

Q a apărut în 21 dintre cele 24 de filme cu James Bond produse de Eon Productions, cu excepţia peliculelor „Live and Let Die”, „Casino Royale” şi „Quantum of Solace”.

Din 2012, personajul Q este interpretat în franciza „James Bond” de actorul Ben Whishaw.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri