Film | Povestea agentului alcoolic care a creat cel mai faimos imperiu fast-food

Data actualizării: Data publicării:
m-keaton
Foto: News.ro

Filmul ”Fondatorul/ The Founder”, povestea agentului de vânzări alcoolic care a făcut din McDonald’s un brand internaţional, cu Michael Keaton în rol principal, va fi lansat vineri în cinematografele româneşti, potrivit News.ro.

m-keaton
Foto: News.ro

Povestea adevărată a antreprenorului american Ray Kroc - un agent de vânzări din Illinois care a transformat McDonald’s-ul dintr-un mic stand cu hamburgeri într-un imperiu global cu peste 35.000 de spaţii în lume - este distribuită de Forum Film România.

Ray Kroc i-a convins, în în 1961, pe fraţii Richard şi Maurice McDonald să îi vândă marca de restaurante pentru 2,7 milioane de dolari. 

Kroc - conservator susţinător al preşedintelui Richard Nixon - a murit în 1984, iar filmul se încheie cu suspiciunea că el i-a înşelat pe cei doi fraţi, privind plata drepturilor de autor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Lungmetrajul regizat de John Lee Hancock are la bază cartea ”Ray & Joan: The Man Who Made the McDonald's Fortune”, scrisă de jurnalista Lisa Napoli şi apărută în 2016.

În film mai apar Laura Dern în rolul lui Ethel, prima soţie lui Ray Kroc, şi Linda Cardellini, în rolul lui Joan Smith, soţia unuia dintre francizorii lui Ray, care mai târziu se căsătoreşte cu antreprenorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri