Motivul pentru care Ian McKellen a refuzat să joace în ”Harry Potter”

Data actualizării: Data publicării:
"Beauty And The Beast" New York Screening
Foto: Gulliver/Getty Images

Actorul britanic Ian McKellen a explicat într-un interviu recent motivul pentru care a refuzat rolul profesorului Dumbledore din filmele ce compun franciza cinematografică ”Harry Potter”, informează contactmusic.com citat de News.ro.

"Beauty And The Beast" New York Screening
Foto: Gulliver/Getty Images

Ian McKellen a fost avut în vedere pentru rolul profesorului Dumbledore după moartea actorului Richard Harris, care a interpretat acest personaj în primele două filme din franciza ”Harry Potter”. Ian McKellen a refuzat însă acel rol, deoarece Richard Harris declarase public că nu îl place pe starul britanic.

Într-un interviu acordat în emisiunea ”HARDtalk” difuzată de BBC, şi filmată la BBC Radio Theatre, Ian McKellen a relatat acest episod mai puţin fericit din viaţa şi cariera lui.

Stephen Sackur, prezentatorul emisiunii, a adus în discuţie faptul că Richard Harris declarase public că Ian McKellen, Derek Jacobi - colegul McKellen din serialul ”Vicious” - şi Kenneth Branagh - care a interpretat personajul Gilderoy Lockhart în ”Harry Potter şi Camera Secretelor” - sunt ”străluciţi din punct de vedere tehnic, dar lipsiţi de pasiune”.

”Da... asta a fost o aberaţie”, a răspuns Ian McKellen.

”Înainte să moară - l-a interpretat pe Dumbledore, desigur, celebrul vrăjitor. Dar eu l-am jucat pe adevăratul vrăjitor”, a spus McKellen, în glumă, referindu-se la Gandalf din trilogia ”Stăpânul inelelor”. ”Atunci când mi-au telefonat şi m-au întrebat dacă aş fi interesat să joc în filmele «Harry Potter», ei nu mi-au precizat rolul. Am aflat la ce rol se gândeau ei (producătorii francizei, n.r.), dar pur şi simplu nu am putut. Nu puteam să preiau un rol de la un actor despre care ştiam cu certitudine că nu putea să mă suporte”, a explicat Ian McKellen.

Deşi nu a jucat în filmele ”Harry Potter”, Ian McKellen spune că i se întâmplă totuşi adeseori să descopere diverse asemănări între el şi actorul care a preluat rolul Dumbledore: ”Uneori, când mă uit la afişele cu Michael Gambon, actorul care l-a jucat glorios pe Dumbledore, mi se pare că sunt eu. Ştiţi că ne-am cerut unul celuilalt autograful?”

Ian McKellen, născut în 25 mai 1939, este cunoscut publicului din România pentru rolul vrăjitorului Gandalf din francizele cinematografice “Stăpânul inelelor” şi ”Hobbitul” şi pentru rolul Magneto din trilogia “X-Men”. A primit două nominalizări la premiile Oscar, decernate de Academia de film americană, şi a câştigat un Glob de Aur pentru rolul din lungmetrajul TV ”Rasputin” şi un premiu Tony pentru excelenţă în teatru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri