Sari la conținut

Nicole Kidman: M-am simţit foarte expusă, vulnerabilă şi extrem de umilită

Actriţa Nicole Kidman a povestit într-un interviu că s-a simţit ”extrem de umilită” în timpul filmărilor scenelor de abuz pe care le trăieşte personajul său din serialul ”Marile minciuni nevinovate/ Big Little Lies”, produs de HBO, informează people.com citat de News.ro.

"The Killing Of A Sacred Deer" Red Carpet Arrivals - The 70th Annual Cannes Film Festival

Foto: Gulliver/Getty Images

Nicole Kidman a vorbit despre filmările serialului ”Marile minciuni nevinovate/ Big Little Lies” într-un interviu acordat pentru numărul din august al revistei W.

În serial, Nicole Kidman interpretează personajul Celeste – o mamă a doi copii care încearcă să îndrepte şi în final, să iasă din relaţia abuzivă pe care o are cu soţul ei.

Serialul conţine scene în care Celeste este abuzată fizic şi emoţional de soţul ei, Perry, interpretat de Alexander Skarsgård. În multe dintre aceste scene, Nicole Kidman apare nud.

”M-am simţit foarte expusă şi vulnerabilă şi extrem de umilită uneori. Îmi amintesc că stăteam întinsă pe podea într-o baie... şi pur şi simplu nu mă ridicam între duble”, a spus Nicole Kidman, referindu-se în special la o scenă din cel de-al şaptelea episod.

”Stăteam pur şi simplu acolo, plângând, şi îmi amintesc că la un moment dat regizorul Jean-Marc Vallée a venit şi m-a acoperit cu un prosop, pentru că stăteam acolo în lenjerie intimă pe jumătate distrusă”, a povestit Nicole Kidman.

Actriţa a mai spus că în timpul filmărilor îi veneau în minte imagini ale altor femei care s-au aflat în situaţii similare.

”M-am gândit că este autentic, aceasta este realitatea pentru unele femei şi asta trebuie să reprezint”, a explicat actriţa.

Nicole Kidman a adăugat că i-a fost greu ca după filmări să se distanţeze de sentimentele pe care le-ar fi avut personajul ei.

”Îmi păstram un chip foarte curajos la lucru, iar apoi ajungeam acasă, fără să realizez cât de mult am internalizat starea personajului meu. M-a afectat foarte mult. Când ajungeam acasă mă simţeam ruşinată – exact aşa se simţea şi Celeste”, a explicat actriţa.

Artista a precizat că a fost de acord să se expună pentru rol, deoarece a crezut că este important.

”Sunt aici să spun o poveste şi să fiu dedicată artei, nu să mă preocup de problemele mele în privinţa a ceea ce mi se pare sau nu confortabil. Trebuie să trec peste asta şi să joc rolul”, a spus ea, clarificând că nu îşi doreşte ca inhibiţiile ei sau autocenzura să se afle în calea viziunii artistice a unui regizor sau în calea unei poveşti.

Nicole Kidman a mai spus că se simte recunoscătoare că rolul ei din ”Marile minciuni nevinovate/ Big Little Lies” a avut un impact asupra altor femei.

”Mă bucur că a generat conversaţia. Mă bucur că a îndepărtat într-un fel acel văl. Am primit e-mailuri grozave de la fani care mi-au spus că acum înţeleg de ce unii oameni rămân în relaţii cu persoane care le fac rău. Dacă rolul interpretat de mine schimbă viaţa unei persoane, asta este extraordinar pentru mine”, a mai spus actriţa.

Serialul ”Marile minciuni nevinovate/ Big Little Lies”, cu Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoe Kravitz şi Alexander Skarsgard în distribuţie, a avut premiera în România pe 20 februarie. 

“Marile minciuni nevinovate/ Big Little Lies” este regizat de Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru filmele ”Sălbăticie/ Wild” (2014), în care Witherspoon a deţinut rolul principal, şi pentru ”Dallas Buyers Club”(2013), pentru care a primit o nominalizare la Oscar.

Serialul este bazat pe bestsellerul cu acelaşi nume scris de Liane Moriarty şi spune povestea întunecată a trei mame. La prima vedere, vieţile lor din Monterey, California, par idilice, însă de-a lungul serialului ele se complică şi se schimbă neaşteptat. Şi asta duce inevitabil la o crimă.

Nicole Kidman este actriţă şi producătoare de film cu dublă cetăţenie, australiană şi americană, născută pe 20 iunie 1967, în Hawaii. Considerată una dintre cele mai talentate actriţe ale generaţiei sale şi una dintre cele mai frumoase femei din lume, Nicole Kidman este celebră pentru rolurile interpretate în filme precum ”To Die For” (1995), de Gus Van Sant, ”Eyes Wide Shut” (1999) - ultimul film al regizorului Stanley Kubrick -, ”Moulin Rouge” - care i-a adus prima nominalizare la Oscar -, ”The Others” (2001), de Alejandro Amenábar. Pentru interpretarea scriitoarei Virginia Woolf în filmul ”The Hours” (2002), Nicole Kidman a câştigat premiul Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Ursul de argint pentru cea mai bună actriţă la Berlin.

Devenită după acel rol una dintre cele mai cunoscute şi cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood, Nicole Kidman a lucrat cu unii dintre cei mai talentaţi regizori ai lumii şi a experimentat diverse genuri cinematografice, precum drama istorică ”Cold Mountain” (2003), drama teatrală ”Dogville” (2003), thrillerul politic ”The Interpreter” (2005) şi fresca cinematografică ”Australia” (2008). Interpretările din drama ”Birth” (2004) şi thrillerul ”Paperboy” (2012) i-au adus nominalizări la Globul de Aur. În 2011 a fost din nou nominalizată la Oscar pentru evoluţia din filmul ”Rabbit Hole”, iar în anul următor a primit prima ei nominalizare la Primetime Emmy Awards pentru rolul Martha Gellhorn din lungmetrajul TV ”Hemingway & Gellhorn”. Nicole Kidman a fost din nou nominalizată la Oscar în 2017 la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru evoluţia sa din filmul ”Lion”.

Pe aceeași temă