O actriţă iraniană boicotează gala Oscar 2017

Data actualizării: Data publicării:
oscar 2017 4

Taraneh Alidoosti, protagonista lungmetrajului ”The Salesman”, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film străin, a anunţat joi că nu va participa la gala premiilor Academiei de film americane din acest an, ce va avea loc la Hollywood în luna februarie, în semn de protest faţă de legea prin care Donald Trump vrea să interzică accesul în Statele Unite pentru imigranţii care provin din ţările musulmane, informează Reuters citat de News.ro.

oscar 2017 4

FOTO: ©A.M.P.A.S.®

Taraneh Alidoosti, în vârstă de 33 de ani, o actriţă născută în Teheran, spune că iniţiativa lesgislativă propusă şi susţinută de Donald Trump este rasistă.

”Interdicţia în privinţa vizelor pentru iranieni propusă de Trump este rasistă. Indiferent dacă ea vizează un eveniment cultural sau nu, eu nu voi participa la gala premiilor Academiei de film americane 2017 în semn de protest”, a scris actriţa iraniană pe Twitter.

Un decret prezidenţial urmează să fie semnat de Donald Trump în zilele următoare, care va bloca intrarea în Statelor Unite a refugiaţilor sirieni şi va suspenda pătrunderea pe teritoriul american a imigranţilor din ţările cu populaţie majoritar musulmană, precum Siria, Sudan, Somalia, Irak, Iran, Libia şi Yemen.

În filmul ”The Salesman”, actriţa Taraneh Alidoosti joacă rolul unei soţii iraniene dintr-un cuplu care se înstrăinează pe măsură ce se implică tot mai mult în producţia unui spectacol de teatru ce are la bază o piesă americană clasică, ”Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller.

Acest lungmetraj, regizat de cineastul iranian Asghar Farhadi, a fost nominalizat, marţi, la premiul Oscar 2017 la categoria ”cel mai bun film străin”, şi a câştigat deja mai multe premii la festivaluri cinematografice de prestigiu, precum cele de la Cannes, Chicago şi Munchen.

Taraneh Alidoosti a jucat şi în popularul serial TV iranian ”Shahrzad”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri