O lună de filme în parc

Data publicării:
festival oradea

Maraton de filme la Oradea pentru aproape o lună. Parcul Cetăţii din oraş s-a transformat într-un imens cinematograf în aer liber, unde scaunele din sala de cinema au fost înlocuite cu hamacele şi păturile aşezate pe iarbă verde. Festivalul Oradea Summer Film, ajuns la cea de-a două ediţie, este organizat de Primărie împreună cu Digi Film, dar şi alţi parteneri.

Aşezaţi confortabil în hamace, pe baloţi de paie, fotolii sau pe păturile aduse de acasă, sute de oameni au urmărit sâmbătă seara mai multe filme care au rulat pe un ecrau uriaş în Parcul Cetăţii Oradea.

„Este un festival care a fost rebrenduit, ce dorim să-l implementăm acum în fiecare an în Oradea. Este în aer liber deoarece dorim să fie un loc de relaxare, unde orădenii să poată sta relaxați în hamacele pregătite, în fotoliile visit Oradea”, explică Florin Birta, viceprimarul Oradei.

„Văd că s-au organizat mai bine și cu șezlonguri și baloți de paie, mi se pare o idee bună”, spune un spectator.

Seara de film în aer liber s-a prelugit până târziu, mai ales că oamenii abia aşteptau să iasă din case unde au stat ascunşi de caniculă.

Festivalul Oradea Summer Film este deja la cea de-a doua ediţie.

„Cuprinde patru evenimente. E vorba de Digi Film, care au o serie de filme pe care le vor proiecta în serile dintre 4 și 27 august. Este vorba de caravana Next, Tiff și de filmele de autor. Parte din ele sunt filme care nu sunt disponibile publicului larg decât la astfel de evenimente”, spune viceprimarul.

„Digi aduce filme pentru toți, de la cel mai mic la cel mai mare, poate să vină oricine, sunt filme de acțiune, de dragoste, comedie”, adaugă Diana Haidu, reprezentant Digi Film.

Vor fi, în total, 17 zile de cinema în aer liber. Intrarea la festival este gratuită.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri