Record doborât de „Joker”. Secretul din spatele performanței remarcabile, în opinia criticului de film Irina Margareta Nistor

Data actualizării: Data publicării:
joker

Succes uriaş pentru "Joker", care a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie, în categoria sa. Pelicula este interzisă persoanelor sub 17 ani, neînsoţite de un adult.

Filmul, care urmăreşte parcursul unui om cu afecţiuni psihice transformat într-un clovn criminal, a avut încasări de 800 de milioane de dolari. A depăşit, astfel, cu 15 milioane "Deadpool 2", care ocupa primul loc. O performanţă remarcabilă pentru "Joker", una dintre cele mai controversate pelicule din ultimii ani. Filmul a fost criticat că ar fi prea violent, iar anumite voci au susţinut chiar că ar trebui interzis. Temerile legate de eventuali imitatori ai personajului principal au adus măsuri de securitate speciale în cinematografe.

Irina Margareta Nistor, critic de film: Cred că inclusiv controversele astea atrag foarte multă lume în sală. Curiozitatea aduce foarte mulți bani celor care plătesc de frică să nu cumva să se interzică filmul și să nu îl mai poată vedea. Afecțiunea pentru Juaquin Phoenix care, chiar dacă joacă roluluri bizare, întodeauna a cucerit. Are un farmec aparte, un zâmbet de canalie, care cucerește. Sigur performanța lui e extraordinară, lumea, pe de altă parte, era curioasă să vadă cum a început personajul. Știm bine că Joker e un personaj din filme cu supereroi.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri