Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a exploatat minori români în noul său film „Sparta”

Data publicării:
Ulrich Seidl
Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a exploatat minori români pentru noul său film „Sparta” Foto: Profimedia Images

Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a exploatat minori români în timpul turnării noului său film „Sparta”, a cărui premieră va fi la 9 septembrie la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Pelicula candidează pentru trofeul „Scoica de Aur” la Festivalul de Film de la San Sebastián, care începe la 16 septembrie, relatează duminică agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Drama despre un bărbat cu tendinţe pedofile, care le predă unor minori arte marţiale, a fost turnată în anii 2018-2019 în nord-vestul României.

Conform unei investigaţii realizate de săptămânalul „Der Spiegel”, regizorul austriac le-a ascuns în mod deliberat minorilor - actori neprofesionişti, cu vârste între 9 şi 16 ani - şi părinţilor acestora faptul că pelicula abordează tema pedofiliei. Se pare că în procesul de turnare a peliculei aceştia au fost confruntaţi cu alcoolism, violenţă şi nuditate, fără o pregătire suficientă şi fără supravegherea cuvenită, arată publicaţia germană. Mai mult, remarcă „Der Spiegel”, regizorul a încălcat normele şi recomandările în vigoare pentru lucrul cu minori în cinematografie.

Ulrich Seidl neagă acuzaţiile şi susţine că părinţii şi minorii au fost informaţi despre conţinutul peliculei şi li s-a spus că în film este vorba despre un adult „care se simte atras de copii” şi „îşi asumă un fel de rol de părinte”.

Descris ca fiind cinic, provocator și pesimist, Ulrich Seidl este unul dintre cei mai premiați cineaști europeni. Filmele lui, proiectate de-a lungul anilor și la TIFF, se plasează la granița dintre ficțiune şi documentar, îmbinând în distribuții nume consacrate și actori amatori, potrivit site-ului alistmagazin.ro.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri