Sari la conținut

Sebastian Stan va juca alături de Samuel L. Jackson şi Christopher Plummer într-un thriller politic

Actorul american de origine română Sebastian Stan, celebru pentru rolurile pe care le interpretează în filmele inspirate din universul Marvel, va juca alături de starul american Samuel L. Jackson şi de veteranul actor canadian Christopher Plummer în thrillerul politic ”The Last Full Measure”, informează revista Variety citată de News.ro.

sebastian

Foto: Facebook

Filmările de la acest proiect cinematografic vor debuta la sfârşitul lunii martie în oraşul american Atlanta şi în Costa Rica.

Lungmetrajul va fi regizat de Todd Robinson, pe baza unui scenariu scris de acelaşi cineast. 

Sebastian Stan va interpreta rolul principal, iar distribuţiaeste completată de Samuel L. Jackson, Christopher Plummer, William Hurt, Bradley Whitford, Michael Imperioli şi Linus Roache.

În acest film, Sebastian Stan interpretează un anchetator de la Pentagon care colaborează fără prea mare tragere de inimă cu un grup de veterani ai Operaţiunii Abilene din 1966 pentru a convinge Congresul să atribuie Medalia de Onoare unui medic curajos din Aviaţia americană, William Pitsenbarger, care a salvat peste 60 de puşcaşi marini prinşi într-o ambuscadă în timpul uneia dintre cele mai sângeroase lupte din perioada Războiului din Vietnam. Pe măsură ce lupta se intensifica şi după ce ultimul elicopter a părăsit zona, medicul a continuat să salveze vieţi, cu riscul de a fi ucis el însuşi.

Sebastian Stan va putea fi văzut în curând pe marile ecrane într-un lungmetraj biografic dedicat patinatoarei americane Tonya Harding, intitulat ”I, Tonya”, în care rolul principal va fi interpretat de actriţa Margot Robbie.

Sebastian Stan a devenit celebru graţie rolului James Buchanan ”Bucky” Barnes (alias Winter Soldier) în trei filme din franciza ”Captain America” şi va apărea în 2017 şi în următorul film din franciza ”Avengers”, intitulat ”Avengers: Infinity War”. 

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, la Constanţa. A părăsit România la vârsta de 8 ani, alături de mama sa, mutându-se la Viena.

După alţi patru ani, s-a mutat în Statele Unite, unde a studiat la Facultatea de Arte Mason Gross din cadrul Universităţii Rutgers. A studiat şi un an la Shakespeare's Globe Theatre din Londra. După multe roluri în televiziune, inclusiv în serialele ”The Covenant” şi ”Gossip Girl”, Sebastian Stan a primit un rol principal în 2009 în serialul”Kings”, care i-a deschis uşile marilor studiouri de la Hollywood.

S-a remarcat în televiziune în serialul ”Once Upon a Time” şi miniseria TV ”Political Animals”, iar pe marile ecrane, în afara francizei Marvel, în filmele ”Black Swan”, ”The Martian” şi ”Ricki and the Flash”.

Starul de origine română a apărut şi în filmul SF ”Marţianul/ The Martian”, al cărui protagonist a fost Matt Damon.

În 2017, Sebastian Stan va putea fi văzut pe marile ecrane în lungmetrajul ”Logan Lucky”, regizat de celebrul Steven Soderbergh.