Video „Spider-Man: No Way Home”, primul film din pandemie cu încasări care au depășit 1 miliard de dolari

Data actualizării: Data publicării:
omul paianjen in cea mai noua pelicula
Imagine din filmul „Spider-Man: No Way Home”. Foto: Profimedia Images

„Spider-Man: No Way Home” (Omul-păianjen: Niciun drum spre casă), noua mega-producție Marvel, a devenit primul film lansat de la începutul pandemiei care trece de încasări de 1 miliard de dolari. Mai mult, a ajuns la această performanță la numai 12 zile de la lansare.

Până acum, mai repede au reușit să ajungă la miliard doar două pelicule, ambele din Universul Marvel - Avengers: Endgame, în cinci zile, în 2019, și Avengers: Infinity War, în 2018, în 11 zile.

Lungmetrajul „Spider-Man: No Way Home” a dominat box-office-ul nord-american de Crăciun şi a devenit, în cel de-al doilea weekend al său de proiecţie, primul film din era COVID-19 care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari la nivel global, a anunţat duminică Exhibitor Relations, o companie specializată în analize şi statistici din industria cinematografică, relatează agențiile France-Presse şi dpa, preluate de Agerpres.

Un miliard de dolari încasări în 12 zile

Această peliculă - cea de-a treia regizată de Jon Watts în cadrul celei mai recente trilogii din franciza „Spider-Man”, cu Tom Holland şi Zendaya în rolurile principale - s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american şi a obţinut de vineri până duminică încasări de 81,5 milioane de dolari, ridicând totalul încasărilor sale din America de Nord la 467,3 milioane de dolari.

Datorită încasărilor de 587 de milioane de dolari obţinute pe plan internaţional, box-office-ul global al acestui film a ajuns în doar 12 zile la 1,05 miliarde de dolari, deşi lungmetrajul nu a fost încă lansat în China,  ceea ce confirmă aşteptările analiştilor din industria cinematografică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pelicula a devenit în mod oficial titlul cu cele mai mari încasări din 2021 şi s-a alăturat producţiei „Star Wars: The Force Awakens”, care a reuşit aceeaşi performanţă (depăşirea pragului de 1 miliard de dolari în doar 12 zile) în anul 2015, conform revistei Variety. Trebuie remarcat însă că, spre deosebire de „Star Wars”, rularea noului „Spider-Man” în cinematografe are loc în contextul răspândirii Omicron, varianta extrem de contagioasă a virusului SARS-CoV-2, care a determinat mai multe țări occidentale să impună restricții în viața publică.

Clasamentul box-offixe-ului american

Pe locul al doilea în box-office-ul nord-american a debutat animaţia muzicală „Sing 2”, produsă de Universal Pictures, care a obţinut în weekendul premierei sale încasări de 23,8 milioane de dolari. Filmul „Sing 2”, regizat de Garth Jennings, este o animaţie muzicală ce prezintă povestea unui show pus în scenă cu ajutorul unui star rock. Pelicula beneficiază de vocile unor vedete de prim rang, precum Bono, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson şi Taron Egerton.

Pe poziţia a treia se află filmul „The Matrix: Resurrections”, produs de Warner Bros, care s-a clasat pe poziţia a treia, cu încasări de 12 milioane de dolari.

Filmul „The King's Man”, produs de 20th Century Studios, a debutat pe locul al patrulea în box-office-ul din America de Nord, cu încasări de 6,4 milioane de dolari.

Pe poziţia a cincea se află o altă peliculă lansată la sfârşitul săptămânii trecute, „American Underdog”, care a obţinut în weekendul premierei sale încasări de 6,2 milioane de dolari. Acest film are la bază povestea reală a lui Kurt Warner, un fost angajat al unui supermarket care devine cel mai bun jucător din Liga Naţională de Fotbal (NFL) din Statele Unite.

Noul Matrix, în competiție cu noul Spiderman

„Spider-Man: No Way Home” şi „Sing 2” au fost lansate exclusiv în cinematografe, în timp ce „The Matrix: Resurrections” a fost lansat simultan în sălile de proiecţii şi pe platforma de streaming HBO Max.

În cel de-al patrulea film al francizei „The Matrix”, aşteptat cu mare nerăbdare de fani şi regizat de Lana Wachowski, starul hollywoodian Keanu Reeves interpretează încă o dată personajul Neo şi pătrunde în universul seriei originale pentru a lupta din nou cu un alt personaj malefic. Din distribuţia filmului fac parte şi actorii Carrie-Ann Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas şi Jada Pinkett Smith.

Noul „Spiderman” se bate așadar pentru atenția spectatorilor din cinematografe cu „Matrix: Renașterea”, dar în competiția filmelor noi cu succes mare la public mai există un rival, inclusiv în cursa pentru premii Oscar: „Don't Look Up” de la Netflix, o comedie distopică, dar puternic inspirată din lumea prezentului, plină de crize. Pelicula are o distribuție de excepție, cu Leonardo diCaprio, Jennifer Lawrence și Merryll Streep, printre alții.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...