„Sully”, un film despre supereroii de lângă noi

Data actualizării: Data publicării:
sully

Ce poate fi mai incitant în materie de cinema 3D decât sentimentul prăbușirii în gol trăit din cabina unui avion în picaj? Cu siguranță, este vorba despre experiența impactului, trăită comfortabil și sigur din același scaun de pluș. Probabil la asta s-a gândit și Clint Eastwood când s-a decis să ecranizeze povestea reală a pilotului Chesley „Sully" Sullenberger și a zborului US Airways 1549. După ce pierde ambele motoare la puțin timp de la decolare, căpitanul Sully decide să „amerizeze" pe râul Hudson, în mijlocul orașului New York.

În rolul pilotului devenit erou național, Eastwood l-a distribuit pe Tom Hanks. Cu figura lui de om de treabă pe care poți să te bazezi la nevoie, Hanks întruchipează perfect acel tip de americanism pe care regizorul îl scoate în față in filmele sale. Personajul este construit pe modelul profesionistului desăvârșit, incapabil să-și asume statutul de erou dincolo de celebrul „mi-am făcut doar datoria". Floare la ureche pentru Tom Hanks, care își tot salvează semenii de la Saving Private Ryan încoace și care, cu doar trei ani mai devreme, interpretase un rol similar în Captain Phillips.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sully: Miracolul de pe râul Hudso este un pariu aproape la fel de riscant ca aterizarea unui avion de linie în mijlocul râului. O poveste cu happy-end previzibil, care putea să se ,,prăbușească” foarte bine în propagandă made in USA. Cu toate acestea filmul reușește ,,să decoleze” totuși spre valori mai înalte.

Despre filmele regizate de Clint Eastwood se spune că ori sunt capodopere, ori eșuează. Acum regizorul pare să fi bifat în sfârșit zona de mijloc. Asemenea eroului din film, veteranul Eastwood este un profesionist care livrează ce promite: o călătorie excepțională, spusă fără exagerări și sentimentalisme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri