Sari la conținut

Thrillerul care a debutat pe primul loc în box office-ul românesc

Lungmetrajul „The Accountant: Cifre periculoase”, cu Ben Affleck în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 710.669 de lei şi a fost urmărit de 35.652 de spectatori, potrivit News.ro.

Thrillerul regizat de Gavin O'Connor, filmul prezintă o incursiune în universul conturilor oculte ale mafiei şi urmăreşte parcursul unui matematician care este „contabil în timpul zilei şi asasin în timpul nopţii”. Din distribuţia peliculei fac parte, printre alţii, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, J.K. Simmons şi Anna Kendrick.

Filmul „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!/ Jack Reacher: Never Go Back”, cu Tom Cruise în rol principal, a coborât pe locul al doilea în clasamentul românesc, cu încasări de 387.581 de lei şi 18.852 de spectatori.

Acţiunea filmului regizat de Edward Zwick îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea sa bază militară din Virginia, pentru a lua cina cu o femeie numită recent comandatul bazei. Însă, când ajunge acolo, este acuzat de acte de violenţă asupra unui coleg şi de viol, potrivit cinemagia.ro.

Thrillerul „Inferno”, regizat de Ron Howard, cu Tom Hanks, Felicity Jones şi Ana Ularu în distribuţie, a coborât, după a treia săptămână de la lansare, pe locul al treilea în box office-ul românesc, cu încasări de 322.423 de lei, după ce a fost vizionat de 16.883 de spectatori.

Bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Dan Brown, cel de-al treilea film din seria ecranizărilor „Codul lui Da Vinci”, îl prezintă pe faimosul expert în simbolistică Robert Langdon (Tom Hanks) pe urmele unor indicii care îl conduc la Dante. Doar că acesta se trezeşte amnezic într-un spital italian, unde se aliază cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctoriţă care, speră el, îl va ajuta să îşi redobândească memoria. Împreună pleacă într-o cursă nebunească prin Europa pentru a dejuca un complot mondial.

Filmul horror „Ouija/ Ouija: Origin of Evil” a debutat pe locul al patrulea în topul românesc, cu încasări de 309.489 de lei şi 17.531 de spectatori. Pelicula spune povestea unei femei care invită în casa ei, fără să vrea, un spirit malefic. Când fiica cea mică a femeii cade pradă acestui spirit nemilos, fragila familie trebuie să înfrunte temeri inimaginabile pentru a o salva pe cea mică şi pentru a trimite entitatea înapoi de unde a venit.

Comedia românească „Două lozuri”, de Paul Negoescu, care a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich 2016, se clasează, în a patra săptămână de la lansarea în cinematografe, pe locul al cincilea în box office-ul românesc, cu încasări de 203.468 de lei, fiind vizionat de 9.547 de spectatori.

„Camera terorii/ The Disappointments Room”, regizat de D.J. Caruso, cu actriţa Kate Beckinsale în rol principal, a debutat pe locul al şaselea în clasament, cu încasări de 195.615 de lei. Distribuitorul Forum Film a decis să raporteze doar încasările, nu şi numărul de spectatori, potrivit cinemagia.ro. 

Pe poziţia a şaptea în top se află filmul „Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi/ Miss Peregrine's Home for Peculiars”, de Tim Burton, cu Eva Green în rolul principal. Pelicula a încasat, după a cincea săptămână de la lansarea în cinematografele româneşti, 153.642 de lei şi a fost vizionată de 7.428 de spectatori.

Animaţia „Berzele/ Storks”, regizată de Nicholas Stoller şi Doug Sweetland, lansată în urmă cu şase săptămâni, a coborât pe locul al optulea în clasament, cu încasări de 149.192 de lei şi 8.100 de spectatori. Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuţi, s-au reprofilat. Ele nu mai expediază bebeluşi, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema şi să livreze copilul.

Comedia „Hoţi de geniu/ Masterminds”, regizată de Jared Hess, a coborât pe locul al nouălea în clasament, după ce, în a patra săptămână de la lansare, a generat încasări de 140.581de lei. Distribuitorul Forum Film a decis să raporteze doar încasările, nu şi numărul de spectatori, potrivit cinemagia.ro. Un paznic de noapte la o companie de automobile blindate din sudul Statelor Unite organizează unul dintre cele mai mari jafuri bancare din istoria Americii. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Zach Galifianakis, Owen Wilson, Leslie Jones, Kristen Wiig, Kate McKinnon şi Jason Sudeikis.

Thrillerul psihologic „Fata din tren/ The Girl on the Train”, inspirat din romanul omonim al scriitoarei britanice Paula Hawkins şi regizat de Tate Taylor, a coborât pe locul al zecelea în box office-ul românesc, cu încasări de 96.938 de lei, după ce a fost vizionat de 4.938 de spectatori.

Actriţa Emily Blunt joacă rolul unei tinere femei divorţate, deprimată, care se găseşte dintr-o dată în situaţia de a ancheta dispariţia unei femei din cartierul în care locuieşte.