Sari la conținut

Filmul care a debutat pe primul loc în box office

Filmul „Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi/ Miss Peregrine's Home for Peculiars”, cel mai recent lungmetraj regizat de Tim Burton, cu Eva Green în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 28,5 milioane de dolari, potrivit site-ului boxofficemojo.com.

Adaptat dintr-o serie de romane pentru adolescenţi scrise de americanul Ransom Riggs, acest lungmetraj spune povestea tânărului Jacob, interpretat de Asa Butterfield, care descoperă o casă ce pare desprinsă din altă lume, locuită de tineri ciudaţi, înzestraţi cu superputeri şi protejaţi de o femeie-corb, interpretată de Eva Green. Deşi se aseamănă cu seria „X-Men”, filmul „Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi” beneficiază de stilul regizoral unic al cineastului Tim Burton, marcat de mult umor negru, se apropie de cinema-ul de artă şi a fost bine primit de criticii de cinema nord-americani.

Filmul „Deepwater Horizon: Eroi în largul mării”, regizat de J.C. Chandor şi Peter Berg, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 20,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj, ce transpune pe marele ecran o explozie de proporţii, petrecută pe platforma marină Deepwater Horizon, care a făcut 11 morţi, 17 răniţi şi a generat o catastrofă ecologică uriaşă, îi are în rolurile principale pe actorii Mark Wahlberg, Kate Hudson, Gina Rodriguez, Kurt Russell şi John Malkovich.

Pelicula „Cei Şapte Magnifici/ The Magnificent Seven”, regizată de Antoine Fuqua, a pierdut poziţia de lider pe care a ocupat-o timp de un weekend şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 15,7 milioane de dolari. Filmul „Cei şapte magnifici”, este o readaptare modernă a unei poveşti clasice într-un western de acţiune, ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi, precizează cinemagia.ro. Pelicula îi are în distribuţie, printre alţii, pe actorii Denzel Washington, Ethan Hawke şi Chris Pratt.

Animaţia „Berzele/ Storks”, regizată de Nicholas Stoller, Doug Sweetland, a coborât de pe locul al doilea pe poziţia a patra, cu încasări de 13,8 milioane de dolari. Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuţi, s-au reprofilat. Ele nu mai expediază bebeluşi, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema şi să livreze copilul, potrivit site-ului cinemagia.ro.

Filmul „Sully: Miracolul de pe râul Hudson/ Sully”, regizat de Clint Eastwood, în care Tom Hanks joacă rolul lui Chesley Sullenberger, pilotul de avion devenit un veritabil erou naţional, după ce a reuşit să efectueze o aterizare de urgenţă pe râul Hudson în 2009, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 8,4 milioane de dolari. Pelicula reprezintă un fel de reconstituire minuţioasă a incidentului aviatic din 2009 şi arată spectatorilor drama prin care trece pilotul, cauzată de anchetatorii din Aviaţia civilă americană, ale cărei proporţii au fost însă exagerate în raport cu realitatea, potrivit presei de specialitate.

Comedia „Hoţi de geniu/ Masterminds”, regizată de Jared Hess, a debutat pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6,6 milioane de dolari. Un paznic de noapte la o companie de automobile blindate din sudul Statelor Unite organizează unul dintre cele mai mari jafuri bancare din istoria Americii, potrivit cinemagia.ro. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Zach Galifianakis, Owen Wilson, Leslie Jones, Kristen Wiig, Kate McKinnon şi Jason Sudeikis.

Drama „Queen of Katwe”, regizată de Mira Nair, beneficiază de o urcare spectaculoasă în clasament, ajungând într-o singură săptămână după lansare de pe poziţia a 22-a pe locul al şaptelea, cu încasări de 2,6 milioane de dolari. Acest lungmetraj, în care rolurile principale sunt intepretate de actorii Lupita Nyong'o, David Oyelowo şi Madina Nalwanga, spune povestea unei fete ugandeze a cărei viaţă se schimbă radical după ce descoperă universul fascinant al şahului. 

Filmul horror „Omul din întuneric/ Don't Breathe”, regizat de Fede Alvarez, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 2,37 milioane de dolari. Acest thriller cu accente horror, de o complexitate brutală, spune povestea unui grup de trei prieteni, hoţi de meserie, care pătrund în casa unui orb singuratic, convinşi că vor obţine un câştig facil, dar care află foarte repede că au de-a face cu un adversar neaşteptat de periculos, cu care au început o luptă terifiantă pe viaţă şi pe moarte, potrivit cinemagia.ro.

Filmul „Bridget Jones însărcinată/ Bridget Jones's Baby”, care marchează revenirea actriţei Renée Zellweger în rolul şi franciza care i-au adus celebritatea, a coborât cinci poziţii, până pe locul al nouălea în box office-ul  nord-american, cu încasări de 2,33 milioane de dolari. Renée Zellweger şi Colin Firth, alături de Patrick Dempsey, sunt protagoniştii noului film din această franciză de comedii romantice, precizează cinemagia.ro.

Lungmetrajul „Snowden”, regizat de Oliver Stone, a pierdut cinci locuri şi a coborât pe poziţia a zecea în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 2 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul prezintă povestea lui Edward Snowden, fostul subcontractor al NSA, care s-a refugiat în Rusia după ce a dezvăluit amploarea spionajului american, potrivit cinemagia.ro.