FOTO VIDEO. Cum va arăta parcul acvatic de 42 de milioane de euro din Cluj-Napoca

Data publicării:
parc acvatic cluj FB 1.jpg 8

Proiect important în Cluj-Napoca pentru amenajarea unui aquapark cu opt tobogane acvatice, un centru SPA, dar și un acvariu pe modelul celor din Valencia sau Barcelona. Viitorul parc acvatic va fi amenajat pe 12 hectare, adică suprafața totală a 24 de terenuri de fotbal, într-o fostă zonă de pășunat a orașului. 42 de milioane de euro vor achita autoritățile locale pentru noua zonă de agrement care ar urma să fie inaugurată în mai puţin de 3 ani.

parc acvatic cluj FB 1
parc acvatic cluj FB 1

GALERIE FOTO - Facebook Emil Boc

După 10 ani de planuri şi calcule, autorităţile din Cluj-Napoca au pus pe hârtie un proiect grandios. Viitorul parc acvatic din inima Transilvaniei promite să fie cu mult peste cele din Ungaria, Bulgaria sau chiar Grecia.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „Cu dotări de ultimă generație, cu facilități moderne, cu tobogane inclusive de 17 metri înălțime, dar și cu facilități de SPA

Va funcționa pe parcursul întregului an nu numai vara”.

În prezent, cei care vor să se bucure de un parc acvatic străbat sute de kilometri.

Zona interioară a parcului acvatic se va întinde pe o suprafaţă de 2 hectare, iar partea exterioară, care va cuprinde bazine, spaţii verzi şi alei pietonale - pe alte 10 hectare. Toboganele cu apă și centrul SPA nu vor fi singurele atracţii.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „Un acvariu de aproximativ 650 de metri cubi de apă va fi cu acces nelimitat și gratuit și vor putea să fie vizionate specii de pești, de meduze, peșteri, se vor putea face lecții cu clasa acolo”.

Pentru accesul la viitorul aquapark din Cluj-Napoca autorităţile vor amenaja şi un drum în lungime de 800 de metri, cu două poduri. Investiţia totală se ridică la peste 40 de milioane de euro şi ar urma să fie gata peste aproximativ 2 ani şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri