Sari la conținut

Leonardo DiCaprio, în rolul unei legende rock'n'roll

Actorul american Leonardo DiCaprio va produce şi va juca într-un film despre Sam Phillips, faimosul producător de muzică din Memphis, cel care a lansat cariera unor voci precum Elvis Presley, Ike Turner, Johnny Cash şi Jerry Lee Lewis, scrie The Guardian.

'The Revenant' Press Conference

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pentru acest film, Paramount Pictures a achiziţionat drepturile de autor pentru a adapta cartea „Sam Phillips: the Man Who Invented Rock’n’Roll”, semnată de Peter Guralnick, şi l-a angajat pe DiCaprio să devină un vehicul pentru acest proiect, potrivit News.ro.

Mick Jagger ar fi fost invitat să i se alăture lui DiCaprio, după ce a produs serialul HBO „Vinyl”,abandonat după un sezon. DiCaprio mai are de găsit un scenarist şi un regizor.

Sam Phillips – care a condus case de discuri, a fost producător şi DJ – a avut un rol vital în dezvoltarea rock’n’roll-ului în anii 50, mai ales prin descoperirea lui Elvis Presley.

Anunţul făcut vineri încheie o săptămână plină de evenimente pentru DiCaprio.

Luni a dezvăluit planuri de a produce o adaptare după desenele animate Captain Planet din anii 90, despre un supererou care luptă împotriva poluării. Jo, presa de profil a scris că e aproape de a semna producţia şi de a juca într-o adaptare a cărţii „Truevine”, de Beth Macy, în care doi tineri de culoare din sudul segregat rasial al SUA sunt răpiţi şi plimbaţi cu circul ca nişte „ciudăţenii”.

Recent, DiCaprio a câştigat primul său Oscar pentru rolul din „The Revenant”. Ultimul său proiect, documentarul „Before the Flood” despre schimbările climatice, pe care îl produce şi în care apare, a fost distribuit deja în cinematografele din SUA.