Petiție ca din megafoanele Poliţiei să se audă melodia “Stayin’ Alive” în loc de imnul naţional

Data publicării:
Bee-Gees-Stayin-Alive

O parte dintre români vor ca din maşinile de poliţie să nu se mai audă imnul național, ci piesa “Stayin' Alive”, deoarece consideră că “Deşteaptă-te, române” este prea trist şi au nevoie de o stare de bine. Aproape 2.000 de oameni au semnat o petiţie pentru înlocuirea imnului cu piesa celor de la Bee Gees, relatează Mediafax.

Românilor li se pare că “Deşteaptă-te, române” nu e o alegere prea inspirată în această perioadă. Imnul ar fi prea trist, iar oamenii simt nevoia unei piese care să-i binedispună. Aşa că cer ca din megafoanele maşinilor de poliţie să se audă o melodie ceva mai veselă. Au şi ales una.

Deja, două mii de oameni au semnat o petiţie prin care cer ca sâmbăta şi duminica, din maşinile de poliţie să se audă hitul din '77 al celor de la Bee Gees, Stayin’ Alive.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Au şi explicat de ce piesa li se pare o alegere mai bună.

„Când aud Imnul Naţional, îmi dau lacrimile, mă emoţionez profund, apoi mă înfurii: Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine, Viaţă-n libertate ori moarte strigă toţi. Pe când, auzind hit-ul din petiţie, îmi vine să fac altceva”, spune un român.

„Aşa e normal, melodii cu impact pozitiv, nu <<Deşteaptă-te, române>>. Românii nici după 30 de ani nu s-au deşteptat! Nu este potrivit imnul. Vrem <<Stayin' Alive>>”, adaugă altcineva.

„Consider iniţiativa drept una corectă, către îmbunătăţirea atmosferei urbane în carantină. Melodia propusă ar ridica moralul populaţiei şi ar crea o stare de optimism.”

„Recent, domnul Vela a dat ordin să se difuzeze Imnul Naţional în fiecare sâmbătă şi dumnică, făcând situaţia mai grea pentru noi toţi. Prin urmare, pentru a salva mândria şi urechile României, propun difuzarea hitului Bee Gees din 1977, <<Stayin' Alive>> în loc de Imnul Naţional”, explică alt român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri