Sari la conținut

Primul episod din serialul „Westworld”, cea mai bună audienţă a unei premiere HBO din ultimii trei ani

Primul episod din „Westworld”, noul serial original produs de Home Box Office (HBO), cu actorii Anthony Hopkins şi Ed Harris în distribuţie, a fost cea mai urmărită premieră HBO din ultimii trei ani, cu un total de 3,3 milioane de telespectatori înregistraţi în noaptea de duminică spre luni pe canalele difuzate prin cablu, dar şi pe platformele digitale, informează variety.com.

westworld

FOTO: IMDB

Premiera „Westworld” a avut aceeaşi audienţă pe care a obţinut-o premiera serialului ”True Detective”, în anul 2014, potrivit News.ro.

„Westworld” a obţinut o audienţă de peste două ori mai mare, la prima difuzare şi difuzarea din aceeaşi zi pe diverse platforme, în comparaţie cu cel mai recent serial dramatic al HBO, ”Vinyl”, care a avut o audienţă de 1,4 milioane de telespectatori. ”Vinyl” a fost anulat în luna iunie, după un sezon care a înregistrat audienţe slabe şi recenzii extrem de critice.

Totuşi, audienţa „Westworld” este departe de cea înregistrată de serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, care a fost, în luna iunie, de 23,3 milioane de telespectatori pentru cel de-al şaselea sezon, pe toate platformele, potrivit datelor furnizate de HBO pentru USA Today.

„Westworld”, al cărui prim sezon are 10 episoade, este un serial dramatic în care, într-un parc de distracţii futurist, mai mulţi androizi „gazdă” deviază de la scenariile programatorilor lor şi încep să dezvolte un comportament haotic.

Distribuţia serialului, ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Ed Harris, este completată de Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton şi Jeffrey Wright. 

„Westworld” a fost inspirat dintr-un film din anul 1973 scris şi regizat de cunoscutul scriitor Michael Crichton şi adaptat pentru televiziune de producătorii executivi Jonathan Nolan şi Lisa Joy. Printre ceilalţi producători executivi se numără J.J. Abrams, Bryan Burk şi Jerry Weintraub.

Serialul „Westworld” a avut premiera în România pe 3 octombrie şi poate fi urmărit pe HBO în fiecare luni, de la ora 20.00.