Sâmbătă, la Digi24, „Bietul Ioanide” trăiește visul unei Românii conduse de intelectuali

Data publicării:
bietul ioanide

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, de la ora 21:00, Digi24 difuzează filmul „Bietul Ioanide” (1979), în regia lui Dan Pița, după romanul omonim al scriitorului român George Călinescu.

Filmul a înregistrat un număr de 2.255.408 de spectatori de la premieră și până în anul 2014, conform Centrului Național al Cinematografiei. Totodată, succesul producției a fost recunoscut în 1980 de Asociația Cineaștilor din România care i-a acordat pictorului și scenografului Virgil Moise premiul pentru design de producție.

În rolurile principale îi întâlnim pe Ion Pacea, unul dintre cei mai mari coloriști români, aflat la al doilea său film, și pe Leopoldina Bălănuță, printre cele mai valoroase actrițe ale perioadei respective, decorată în 1967 cu Ordinul Meritul Cultural pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice. Din distribuție mai fac parte mari actori români ca Gheorghe Dinică, Gheorghe Visu, Ion Besoiu, Florina Cercel, Dorel Vișan, Ion Caramitru, Anda Călugăreanu sau Nicu Alifantis.

Despre Digi24

Televiziunea Digi24 și platforma online digi24.ro, poziționate de publicul român, pentru al doilea an consecutiv, în top 3 cele mai credibile surse de informare* din România, fac parte din divizia de media a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3 și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri