Scandal la Eurovision. Reprezentanta Rusiei, interzisă

Data actualizării: Data publicării:
Julia Samoilova Rusia Eurovision

Serviciul de Securitate al Ucrainei, ţară care va găzdui Eurovision Song Contest 2017, i-a interzis reprezentantei Rusiei accesul la competiţia muzicală, după ce artista a cântat în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în anul 2014.

Julia Samoilova Rusia Eurovision
Captură concurs

Interpretei Julia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, i-a fost interzis să participe la eveniment din cauza vizitei sale „ilegale”, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei, care a înscris pe o „listă neagră” alţi peste 140 de artişti ruşi, informează bbc.com, citat de News.ro.

Samoilova (27 de ani), care se deplasează într-un scaun cu rotile încă din copilărie, a intrat în concurs cu melodia „Flame is Burning”. Ea a confirmat că a cântat în Crimeea în anul 2015.

Pe 13 martie, Rusia a anunţat numele artistului care o va reprezenta la Eurovision 2017, punând astfel capăt zvonurilor despre posibilitatea de a boicota, din motive politice, acest concurs muzical internaţional, care se va desfăşura la Kiev.

O sursă apropiată Ministerului rus de Externe, citată de bbc.com, a descris decizia Ucrainei drept „scandaloasă, cinică și inumană”.

Politicianul Frants Klintsevich (Rusia Unită) a declarat, citat de agenția Ria-Novosti, că Rusia va boicota edițiile viitoare ale concursului Eurovision, dacă European Broadcasting Union nu ia atitudinea și nu remediază situația.

Ucraina va găzdui ediţia din acest an a concursului Eurovision, în luna mai, după ce cântăreaţa Jamala a câştigat competiţia în 2016, organizată în Suedia. Cântecul ei, intitulat „1944”, a stârnit controverse, întrucât versurile sale se referă la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Mulţi dintre cetăţenii din Rusia au spus că rezultatul concursului din 2016 a fost unul politic.

Rusia şi Ucraina se află în conflict de la anexarea Peninsulei Crimeea. În plus faţă de criticile aduse Moscovei pentru anexarea Peninsulei Crimeea, Ucraina acuză guvernul rus că i-a înarmat pe separatiştii rebeli din regiunea ucraineană Donbas. În urma acelui conflict armat, izbucnit în 2014, peste 10.000 de persoane au fost ucise.

România va fi reprezentată la Eurovision 2017 de Ilinca şi Florea cu piesa „Yodel it!”.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc în perioada 9 - 13 mai, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri