Actorul Alec Baldwin află astăzi dacă va fi pus sub acuzare în cazul regizoarei de imagine împușcată pe platoul de filmare

Data publicării:
Poliția din SUA a publicat imagini dramatice de pe platoul de filmare unde Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins
Actorul Alec Baldwin. Foto: Profimedia

Un procuror american va anunța astăzi dacă uciderea prin împuşcare a directoarei de imagine Halyna Hutchins de către Alec Baldwin va conduce la acuzaţii penale împotriva actorului sau a altor persoane implicate.

Incidentul a avut loc pe 21 octombrie 2021, pe platourile de filmare a peliculei „Rust”, la o fermă din Santa Fe (New Mexico). Actorul Alec Baldwin, care folosea o armă de recuzită care ar fi trebuit să aibă gloanţe oarbe, a împușcat-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Cercetările au arătat că arma folosită de actor era încărcată cu gloanțe adevărate.

Evenimentul a şocat Hollywood-ul şi a avut un puternic impact peste frontierele americane.

Actorul în vârstă de 64 de ani, cunoscut în special pentru rolul din serialul „30 Rock”, a susţinut mereu că a fost asigurat că arma sa era inofensivă.

Alec Baldwin a susţinut, de asemenea, că nu a apăsat pe trăgaci, afirmaţie pusă sub semnul întrebării de experţi.

Ancheta poliţiei s-a concentrat în special pe stabilirea împrejurărilor în care muniţia reală ar fi putut ajunge pe platou, ceea ce este, teoretic, strict interzis, tocmai pentru a se evita astfel de accidente.

Concluziile poliției

Poliţia a ajuns la concluzia că armurierul peliculei, Hannah Gutierrez-Reed, a introdus muniţia în arma utilizată de Alec Baldwin, în locul unui glonţ orb.

Procurorul districtual al comitatului Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, şi un procuror desemnat la investigarea evenimentului, Andrea Reeb, îşi vor anunţa decizia joi, conform unui comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Autorităţile au declarat anul trecut că patru persoane, inclusiv Alec Baldwin, ar putea fi urmărite penal.

În luna august a anului trecut, vedeta a spus că se aştepta ca nimeni să nu fie acuzat, declarând pentru CNN că a angajat un detectiv particular pentru a stabili responsabilităţile în acest caz.

Tragedia a condus la o serie de procese civile iniţiate de mai mulţi membri ai echipei de filmare.

În octombrie 2022, Alec Baldwin a anunţat că a ajuns la un acord ce pune capăt proceselor civile iniţiate de familia lui Hutchins. Suma implicată nu a fost dezvăluită.

La acea vreme a fost anunţată şi reluarea filmărilor peliculei „Rust”, pentru 2023.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri