Sari la conținut

Actorul indian Salman Khan a fost eliberat pe cauţiune

 Un judecător indian a autorizat sâmbătă eliberarea pe cauţiune a starului de la Bollywood, Salman Khan, condamnat joi la cinci ani de închisoare pentru că a ucis ilegal animale protejate prin lege în urmă cu 20 de ani, potrivit unuia dintre avocaţii săi, citaţi de AFP.

Salman Khan

Foto: Guliver/Getty Images

Actorul, unul dintre cei mai bine plătiţi din lume, ar trebui să părăsească închisoarea Jodhpur, în Rajasthan, în cursul zilei, potrivit presei locale. 

Mahesh Bora, unul dintre avocaţii actorului indian, a precizat că a fost cerută o cauţiune echivalentă a 770 de euro. 

Salman Khan, în vârstă de 52 de ani, fusese găsit vinovat pentru vânarea unor antilope dintr-o specie rară, în urmă cu 20 de ani.

Avocaţii săi au anunţat imediat că vor face apel, ceea ce are ca efect suspendarea aplicării pedepsei şi deschide calea pentru eliberarea condiţionată a condamnatului.

Slaman Khan, care a pledat nevinovat în acest proces, a avut  în repetate rânduri conflicte cu justiţia din ţara sa. 

În 2015, actorul a obţinut în apel o răsunătoare achitare în procesul în care a fost acuzat că a strivit cu maşina sa o persoană fără adăpost, în 2002, la Mumbai, şi a fugit de la locul accidentului. O procedură judiciară de contestare a respectivei decizii este în prezent examinată de Curtea Supremă a Indiei. 

El a mai fost judecat pentru că a ucis ilegal gazele protejate prin lege. A fost achitat în apel. 

Potrivit AFP, instanţele din India pot pronunţa verdicte după mai mulţi ani sau chiar după mai multe decenii.

Khan a mai fost acuzat şi pentru agresarea unei foste câştigătoare a titlului „Miss World”, iar în 2016 a generat controverse după ce a spus că antrenamentul lui pentru filmări îl face să se simtă „ca o femeie violată”.

În ciuda acestor probleme cu justiţia, popularitatea sa nu este afectată şi cel mai recent film al sãu, "Tiger Zinda Hai" a obţinut încasări de 85 de milioane de dolari în toată lumea. 

Sâmbătă, fanii au scandat numele său în faţa tribunalului, după anunţul eliberării.