Sari la conținut

A murit actorul și cântărețul David Cassidy, idol al anilor '70

Actorul și cântărețul american David Cassidy, devenit celebru după serialul „The Partrige Family” și care în anii 1970 era idolul pop al adolescenților, a murit la vârsta de 67 de ani, informează BBC.

cassidy-getty

Foto: Guliver/GettyImages

„David a murit înconjurat de cei pe care îi iubea, cu bucurie în inimă și eliberat de durerea care l-a țintuit atât de mult timp”, a anunțat familia într-un comunicat. 

Starul fusese internat în spital săptămâna trecută, după ce mai multe organe îi cedaseră.

La începutul acestui an, cântărețul a anunțat că a fost diagnosticat cu demență și că își oprește turneele, „pentru a se bucura de viață”.

Cassidy s-a născut la New York într-o familie obișnuită cu industria showbiz-ului. Tatăl său a fost cântăreț și actor, iar mama sa era actriță.

David a devenit vedetă după ce a jucat rolul Keith Partridge în „The Partridge Family”, un sitcom al anilor 70 despre o mamă și cinci copii care formează un grup rock and roll. Show-ul a lansat câteva hituri, cum ar fi „I Think I Love You”.

După rolul din The Partridge Family s-a bucurat de o carieră de succes în muzică și actorie. A fost nominalizat de mai multe ori la premiile Grammy și a vândut peste 30 de milioane de albume în întreaga lume. 

În momentul de vârf al celebrității sale, în anii 70, fan clubul său avea chiar mai mulți membri decât cele ale lui Elvis Presley și Beatles, notează BBC.

În 1974, în timpul unui spectacol pe care l-a susținut, s-a produs o învălmășeală în urma căreia au fost rănite câteva sute de persoane. O tânără rănită a decedat câteva zile mai târziu.

Tinereţea i-a fost marcată de lupta cu dependenţa de alcool şi a fost arestat de câteva ori pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

În 2015, și-a declarat falimentul.

A divorțat de trei ori și are doi copii.

Vestea decesului său s-a răspândit imediat pe rețelele de socializare. Nepotul său, Jack Cassidy, a scris pe Twitter că David a adus bucurie „nenumăratelor milioane de oameni”.

Pe aceeași temă