Actrița Jane Fonda a mărturisit că a fost violată și abuzată sexual în copilărie

Data actualizării: Data publicării:
jane
Foto: Gulliver/GettyImages

Actrița americană Jane Fonda (79 de ani) a dezvăluit că a fost violată și abuzată sexual în copilărie, precizând că a crezut întotdeauna că abuzul sexual s-a întâmplat din „vina” sa, relatează publicația britanică The Telegraph.

jane
Foto: Gulliver/GettyImages

Într-un interviu acordat actriței Brie Larson pentru publicația "The Edit", Jane Fonda a vorbit pentru prima dată despre experiențele traumatice din trecut.

„Pentru a vă arăta cât de mult le afectează patriarhatul pe femei: am fost violată, am fost abuzată sexual în copilărie și am fost concediată pentru că nu am vrut să fac sex cu șeful meu. Întotdeauna am crezut că aceste lucruri s-au întâmplat din vina mea; că nu am făcut sau spus ceea ce trebuia”, a declarat Jane Fonda pentru publicația Edit.   

„Cunosc fete care au fost violate și care nici măcar nu își dădeau seama că au fost victimele unui viol. Ele își spun: Trebuie să se fi întâmplat astfel pentru că am spus 'Nu' într-o manieră greșită”, a completat actrița, în prezent o cunoscută militantă pentru drepturile femeilor.

„Am crescut în anii '50 și mi-a luat o lungă perioadă de timp pentru a aplica feminismul în viața mea. Bărbații din viața mea au fost minunați, dar au fost victimele unui sistem de convingeri (patriarhale). Nu m-am simțit pusă în valoare”, a adăugat Fonda.

Actrița a înființat, în 2001, The Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health, o asociație care contribuie la prevenirea sarcinilor în rândul adolescentelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri