Sari la conținut

Adele a anulat, la sfatul medicilor, două concerte

Cântăreaţa britanică Adele a anulat două concerte pe care ar fi trebuit să le susţină în acest weekend pe stadionul Wembley din Londra, la sfatul medicilor, după ce şi-a forţat vocea în ultimele spectacole din turneul său mondial, afectându-şi coardele vocale, informează bbc.com citată e News.ro.

adele- GettyImages-500440316

Foto: Gulliver/Getty Images

Adele trebuia să susţină ultimele două din cele patru concerte programate în această săptămână la Wembley, acestea fiind şi ultimele spectacole din turneul său mondial. 

Cântăreaţa a anunţat pe Twitter că nu va putea susţine concertele, spunând că este ”devastată” şi că primele două spectacole pe care le-a susţinut la Wembley în această săptămână au fost ”cele mai mari şi mai bune show-uri” din viaţa ei.

”A trebuit să fac un efort mult mai mare decât în mod obişnuit. Se pare că mi-am deteriorat coardele vocale. La sfatul medicilor, pur şi simplu nu pot cânta în acest weekend”, a scris artista, adăugând că s-a gândit să susţină măcar show-ul de sâmbătă, dar îi este teamă să nu îşi dezamăgească fanii. 

Adele a mai scris că şi-a dorit atât de mult să se prezinte la concertele din acest weekend, încât s-a gândit chiar să mimeze.

”Însă, nu am făcut niciodată asta şi nu vă pot face aşa ceva nici într-un million de ani. Nu aş fi eu acolo. Îmi pare rău că vă dezamăgesc. Ştiţi că nu aş lua o asemenea decizie dacă nu ar fi cu adevărat necesar”, a scris cântăreaţa.

Adele şi-a încheiat mesajul de pe Twitter spunând că fanii îşi vor putea recupera contravaloarea biletelor dacă show-urile nu vor putea fi reprogramate. 

”Veţi primi mai multe informaţii în următoarele câteva zile. Îmi pare rău, sunt devastată… Vă rog să mă iertaţi”, a încheiat cântăreaţa.
Aceasta nu este prima dată când Adele are probleme cu coardele vocale. În 2011, a suferit o intervenţie chirurgicală la gât, pentru îndepărtarea unui polip benign. 

La concertul pe care Adele l-a susţinut miercuri la Wembley au fost prezenţi 98.000 de fani – un record al stadionului pentru un eveniment muzical britanic.

Într-un mesaj anterior, Adele a sugerat că cele patru show-uri programate la Wembley, în cadrul turneului ei mondial, început în martie 2016 în Belfast, ar putea fi ultimele ei concerte dintr-un turneu.

”Mi-am dorit ca ultimele mele concerte să fie în Londra, pentru că nu ştiu dacă voi mai susţine vreodată un turneu. Am susţinut 119 concerte, iar cu acestea patru care au rămas voi ajunge la un total de 123”, a spus Adele.

Adele, născută pe 5 mai 1988, în Marea Britanie, este interpretă şi compozitoare. În 2008, a lansat primul album de studio, ”19”, care s-a vândut în peste 6 milioane de copii. În 2009, a câştigat două premii Grammy şi a fost supranumită de presa britanică ”Noua Amy Winehouse”.

În 2011, şi-a lansat al doilea album de studio, ”21”, care, datorită unor piese precum ”Rolling in the Deep”, ”Someone Like You” şi ”Set Fire to the Rain”, a avut un succes fenomenal şi s-a vândut în peste 29 milioane de copii pe plan mondial. Acel album i-a adus artistei britanice şase premii Grammy în 2012. În acelaşi an, a înregistrat piesa ”Skyfall”, tema muzicală a filmului onomim din seria ”James Bond”, pentru care a fost premiată cu un Glob de Aur şi un premiu Oscar.

Al treilea album de studio al cântăreţei Adele, ”25”, a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, în momentul lansării sale, pe 20 noiembrie 2015. ”Hello”, ”When We Were Young” şi ”All I ask” sunt primele trei single-uri extrase de pe acest album.

La cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, Adele a câştigat cinci trofee, inclusiv la categoriile ”cel mai bun album al anului”, ”cel mai bun cântec al anului” şi ”înregistrarea anului”.

Pe aceeași temă