Angelina Jolie, către fiicele ei: Luptaţi pentru ca ceilalţi să aibă aceleaşi libertăţi ca voi

Data publicării:
2017 Toronto International Film Festival - "First They Killed My Father" Premiere
Foto: Gulliver/Getty Images

Angelina Jolie a dezvăluit că şi-a sfătuit fiicele să lupte pentru ca ceilalţi oameni să aibă aceleaşi libertăţi de care se bucură ele, actriţa apărând pe coperta unei ediţii speciale a revistei Elle, dedicate Zilei Internaţionale a Femeilor, celebrată pe 8 martie, scrie CNN și News.ro.

2017 Toronto International Film Festival - "First They Killed My Father" Premiere
Foto: Gulliver/Getty Images

„Le spun fiicelor mele: «Ceea ce vă deosebeşte de restul lumii este ceea ce vreţi să faceţi pentru alţii. Oricine se poate îmbrăca cu o rochie şi poate purta machiaj. Mintea voastră este cea care vă defineşte. Descoperiţi cine sunteţi, care sunt punctele voastre de vedere şi ce contează pentru voi. Şi luptaţi pentru ca ceilalţi oameni să aibă aceleaşi libertăţi ca voi. O viaţă în ajutorul altora merită trăită»”, a spus Jolie. 

În pictorialul pentru această ediţie a revistei Elle, Angelina Jolie apare alături de fiicele ei biologice, Shiloh, în vârstă de 11 ani, şi Vivienne, în vârstă de 9 ani.

Pentru acest număr al revistei, Angelina Jolie a discutat cu fostul secretar de stat John Kerry despre activism, climat şi politică.

Jolie a recunoscut că a fost „împotriva politicii”, dar a descoperit ulterior, că eforturile sale ca filantrop au cele mai bune efecte dacă sunt făcute în colaborare cu politicienii.

„La un moment dat, trebuie să găseşti rădăcina problemei. Iar acest lucru, adesea, te aduce înapoi la lege şi politică”, a spus actriţa.

Angelina Jolie, una dintre cele mai cunoscute actriţe din lume, s-a implicat de-a lungul anilor în mai multe proiecte umanitare şi sociale, precum cauza refugiaţilor, conservarea naturii, dreptul la educaţie şi drepturile femeilor. A devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU în 2001 şi, după ce a vizitat peste 40 de tabere de refugiaţi din peste 30 de ţări, pentru care a făcut donaţii consistente, ONU i-a acordat în 2012 titlul de Trimis Special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi.

În iunie 2012, artista a cofondat „Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative” – iniţiativa pentru prevenirea violenţei sexuale în timp de conflict.

Angelina Jolie, născută pe 4 iunie 1975, este o actriţă şi regizoare americană, câştigătoare a unui premiu Oscar şi trei Globuri de Aur. A fost actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood, potrivit revistei Forbes, în 2009, 2011 şi 2014. De asemenea, a fost numită ”cea mai frumoasă femeie din lume” de reviste precum Vogue, People şi Vanity Fair, iar alte publicaţii, ca Esquire, FHM şi Empire au numit-o ”cea mai sexy femeie în viaţă”.

După divorţurile de actorii Jonny Lee Miller şi Billy Bob Thornton, Angelina Jolie s-a căsătorit cu actorul Brad Pitt, în august 2014, într-o ceremonie organizată pe domeniul castelului Miraval, reşedinţa pe care cuplul o deţine în sudul Franţei. Angelina Jolie şi Brad Pitt au împreună şase copii, dintre care trei adoptaţi - Maddox, născut în 2001, Pax, născut în 2003, Zahara, născută în 2005 - şi trei biologici - Shiloh, născută în 2006, şi gemenii Vivienne şi Knox, născuţi în 2008. Angelina Jolie şi Brad Pitt s-au despărţit în septembrie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri